SRPSKA VOJSKA ĆE BITI NEVIDLJIVA: Ovo je nova oprema koja će izludeti i zbuniti neprijatelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKA VOJSKA ĆE BITI NEVIDLJIVA: Ovo je nova oprema koja će izludeti i zbuniti neprijatelja!

"Nevidljiva tkanina" koju ne registruju termo-kamere postala je deo nove opreme srpske vojske.

Ova tkanina skrenula je najviše pažnje na sebe svojom neobičnošću i postala najzapaženiji "eksponat" na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" u Beogradu.

Na ovom sajmu je prvi put izložen nov proizvod, takozvana "nevidljiva tkanina" koju ne registruju termo kamere, koja se koristi za pokrivanje naoružanja i opreme.

Pored "nevidljive >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tkanine" na sajmu su, između ostalog, predstavljeni i lanseri raketa "Tamnava" koja je samohodni višecevni modluarni lanser koji za nekoliko minuta može da ispali 100 raketa. Projektili kalibra 267 milimetara mogu da dosegnu ciljeve na daljini od čak 70 kilometara. Ovo savremeno artiljerijsko sredstvo, namenjeno kopnenoj vojsci, već do kraja godine moglo bi da uđe u serijsku proizvodnju.

Na sajmu je prikazan i rad telekomunikacionog ometača, kao i vozilo "Despot" koje je predviđeno za antiteroristička dejstva i vožnji po minama.

Helikopter "erbas H145M", prva od naručenih devet letelica, od kraja juna zvanično deo Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.

Erbasov" helikopter namenjen je traganju i spasavanju, a krajem juna je raspoređen u Niš. Pored modernih uređaja za navigaciju, letenje u svim uslovima, opremljen je i moćnim reflektorom, sistemom "flir" i opciono kukom i dizalicom. Pet helikoptera H145M dobiće Vojska, a četiri Policija.

Otvorena je i mogućnost montaže američkog mitraljeza "getling", koji ispaljuje više od 3.000 metaka u minutu, na domaće vozilo "miloš", ali daljeg usavršavanja novih navođenih avio-bombi, i to u saradnji sa Belorusijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.