SRPSKA POLICIJA IMA PUNE RUKE POSLA: Vozači divljali ulicama Beograda pod uticajem narkotika

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 23:59

SRPSKA POLICIJA IMA PUNE RUKE POSLA: Vozači divljali ulicama Beograda pod uticajem narkotika

Većina pozitivna na drogu.

Nekoliko bahatih i neodgovornih vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zaustavljeno je u prvim minutima ovog vikenda u srpskoj prestonici.

Beogradska policija imala je pune ruke posle u noći između petka i subote, s obzirom na to da su tzv. droga testovi kod mnogih vozača, pre nego što će nakon jurcanja prestoničkim ulicama biti zaustavljeni, bili pozitivni.

Prvo je, nešto pre ponoći, u Ugrinovačkoj ulici policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaustavila tridesetšestogodišnjeg muškarca koji je upravljao vozilom "pežo 307". Vozač je podvrgnut droga testu, kada je ustanovljeno da je pozitivan na kanabis. Nedugo zatim, u Cara Dušana u Zemunu tridesetosmogodišnji vozač teretnog vozila "iveko dejli" bio je pozitivan na metadon.

- Sat kasnije, u istoj ulici zaustavljen je tridesetjednogodišnji muškarac u vozilu "pežo 508" - navode u MUP. - Droga testom ustanovljeno je da je vozio pod dejstvom kokaina. Posle petnaesak minuta policijska patrola je u Pariskoj ulici na Starom gradu zaustavila vozača automobila "mazda 2", kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić.

Iako mu je oduzeta vozačka dozvola i izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom, bio je za bolanom. Alkotestiranjem je ustanovljeno prisustvo 1,81 promila alkohola u organizmu, a potom je, pošto je doveden u službene prostorije, test pokazao i da je pozitivan na opojne droge - kanabis i kokain.

Konačno, u novobeogradskoj ulici Nedeljka Gvozdenovića zaustavljen je i dvadesettrogodišnjak koji je pod dejstvom kokaina vozio "mercedes 220".

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima širom zemlje, a posebno na onim koji vode ka zimskim turističkim centrima, saopštili su juče "Putevi Srbije".

Iz ovog JP apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise, navodeći da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.