SRCEPARAJUĆE! Nakon 51 godinu roditelji zagrlili ćerku - vodila se kao NESTALA, otela je dadilja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 15:36

SRCEPARAJUĆE! Nakon 51 godinu roditelji zagrlili ćerku - vodila se kao NESTALA, otela je dadilja (FOTO)

Zahvaljujući podudaranju DNK s bazom podataka agencije za pretke 23andMe, porodica u Fort Vortu u Teksasu ponovno se spojila sa svojom ćerkom koja je oteta kao beba pre više od pedeset godina. Melisu Hajsmit je 1971., kad je bila stara 22 meseca, otela dadilja, prenosi CNN.

Hajsmit je odrasla pod imenom Melani, a veći deo svog života živela je u Fort Vortu i nije znala da se vodi kao nestala. Nije znala ni da je porodica traži dok joj se nisu javili na Fejsbuku, pomislila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da se radi o nekoj prevari.

- Otac mi je poslao poruku na Mesindžer i rekao mi da traži svoju kći već pedeset i jednu godinu. Osobu koja me odgojila pitala sam ima li šta da mi kaže. Potvrdilo se da je znala da sam ja beba Melisa - rekla je Hajsmit.

Porodica je pronašla Hajsmit zbog podudaranja DNK s jednim od njene dece preko agencije 23andMe. S roditeljima se ponovo susrela u subotu nakon čega su obavili dalje službeno DNK testiranje.

- Kad smo videli njene slike, saznali da ima mladež na leđima i shvatili da joj je rođendan tako blizu našoj Melisi, znali smo da je ona naša devojčica - napisala je porodica na Fejsbuku.

Nacionalni sastav za nestale i neidentifikovane osobe ima zabeleženo da je beba imala mladež na gornjem delu leđa, a uključuje i skicu dadilje i fotografije kako bi Melisa izgledala tokom godina.

- Jednostavno nisam mogla da verujem, mislila sam da je više nikad neću videti - rekla je njena majka Alta Apantenko kroz suze.

Jedan od članova porodice napisao je na Fejsbuku da je to što su pronašli Melisu bilo isključivo zbog podudaranja DNK, a ne zbog umešanosti policije i FBI-a, privatnih istraga ili nekih nagađanja. Policijska uprava Fort Vorta bila je presrećna što je 23andMe dovela porodicu do Melise, stoji u saopštenju od ponedeljka.

Krivično zastarevanje isteklo je dvadeset godina nakon Melisinog 18. rođendana, a iz policije su rekli da će nastaviti istragu kako bi otkrili sve dostupne informacije o Melisinoj otmici. Pre nego što je nestala, njena majka je u novine stavila oglas tražeći dadilju koja će čuvati njenu bebu dok radi.

Apantenko kaže da se na oglas javila dadilja koja je ponudila da čuva Melisu u svom domu. Melisu joj je predala Altina cimerka, a žena se više nije vratila. Incident je oduvek proganjao majku koja je dobila još četvoro dece.

- Mama je učinila najbolje što je mogla s ograničenim resursima koje je imala. Nije mogla rizikovati da dobije otkaz. Verovala je osobi koja je rekla da će se brinuti o njenom detetu - rekla je Šaron Hajsmit, Melisina mlađa sestra.

Dodala je da je njena majka pedeset godina živela s osećajem krivice zbog gubitka Melise.

- Živela je s optužbama zajednice i cele zemlje da je povredila ili ubila vlastitu bebu. Drago mi je što se Melisa vratila - zaključila je Šeron.

Porodica je poručila drugima kojima nedostaju voljeni da ne gube nadu i love svaki trag.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.