SRBIJA DONELA KONAČNU ODLUKU! Za ulazak u našu zemlju OVIM SUSEDIMA će biti obavezan PCR test

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 12:22

SRBIJA DONELA KONAČNU ODLUKU! Za ulazak u našu zemlju OVIM SUSEDIMA će biti obavezan PCR test

Najnovija odluka

Svi građani koji u Srbiju dolaze sa teritorije Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije treba da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Ta odluka važi od sutra, 15. avgusta, i ne odnosi se na naše građane koji dolaze sa teritorija tih zemalja, rekla je novinarima epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Navela je da je doneta i odluka da za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u našu zemlju i dodala da ta odluka počinje da važi od sutra.

Podsetimo, u subotu se otvara granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom, rekao je u "Bojama jutra" crnogorski direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

Za ulazak u Crnu Goru najvjerovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELESA, rekao je Mugoša.

Mugoša je rekao da je ta država ušla u fazu u kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

Granice Crne Gore su bile zatvorene za Srbiju zbog epidemije koronavirusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.