SRBIJA DOBIJA NOVE PVO SISTEME? Ambasador Srbije u Rusiji Lazanski najavio: ZA TRI DANA OČEKUJE VAS IZNENAĐENJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DOBIJA NOVE PVO SISTEME? Ambasador Srbije u Rusiji Lazanski najavio: ZA TRI DANA OČEKUJE VAS IZNENAĐENJE!

Uskoro novi raketni sistemi?

Ambasador Republike Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski progovorio je o nabavci novih PVO sistema za potrebe Vojske Srbije i najavio "fantastično iznenađenje koje će se desiti za tri dana"

Lazanski nije hteo da odgonetne da li se radi o sistemima Pancir, koji su po nezvaničnim informacijama ponuđeni po povoljnim uslovima.

- U ovom momentu ne mogu da vam kažem o čemu se konkretno radi, ali imaćete kroz par >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana jedno divno, fantastično iznenađenje - ostao je zagonetan srpski ambasador u Rusiji.

On je rekao da se kroz 2-3 dana očekuje i zajednička vojna vežba srpske i ruske vojske, i više puta ponovio da sa mesta ambasadora ne može da pruži više informacija na pitanja znatiželjnih novinara.

- Ponavljam očekuje vas divno i fantastično iznenađenje - završio je razgovor na tu temu ambasador Lazanski.

Srpska vojska ima nameru da ozbiljno unapredi svoje operativne sposobnosti kada je u pitanju zaštita vazdušnog prostora od neprijateljskog dejstva tačnije odbrane teritorije, stanovnišva, sopstvenih oružanih snaga i infrastrukture zemlje.

U tom smislu u skladu sa mogućnostima planirana su ozbiljna ulaganja u nabavku najsavremenijih sredstava protivvazduhoplovne odbrane. Prema različitim informacijama, srpska vojska je pokazala veliko interesovanje za nabavku hibridnih topovsko-raketnih sistema kratkog dometa "Pancir-S1" što bi trebalo da bude već završena stvar.

Dalje, prema doduše nezvaničnim informacijama koji su se sa vremena na vreme pojavljivali i u medijima, srpska vojska je zainteresovana za nabavku raketnih sistema srednjeg dometa porodice Buk, kao i dalekometnog univerzalnog PVO/PRO sistema S-300VM "Antej-2500" koji osim aerodinamičkih ciljeva može da obara i balističke rakete. Naravno umesto njega se spominje i najmoćnija verzija sistema S-300 PMU-2 pa čak i sistem S-400 "Trijumf".

VIDEO KOJI JE RASPLAKAO SVET: Siromašni dečak sprema obrok svom malenom bratu POPUT PROFESIONALCA
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.