Izvor: Blic, 22.Okt.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA CRNA TAČKA, VIŠE OD 500 MRTVIH ZA GODINU DANA Evropa pokušava da ih iskoreni, ukupno ih ima 10, čak 8 JE KOD NAS

Osam od deset najvećih evropskih zagađivača vazduha nalaze se u Srbiji i Bosni, a druga dva su u Bugarskoj i Poljskoj. U 2016. godini, srpska elektrana Kostolac B je nadmašila Ugljevik iz Bosne i Hercegovine, čime je postala najozloglašeniji zagađivač sumpor-dioksidom. Kostolac B i Ugljevik "zaslužni" su za polovinu svih zagađenja SO2 iz fabrika uglja u regionu Zapadnog Balkana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SRBIJA CRNA TAČKA, VIŠE OD 500 MRTVIH ZA GODINU DANA Evropa pokušava da ih iskoreni, ukupno ih ima 10, čak 8 JE KOD NAS

Izvor: Press, 22.Okt.2019

Osam od deset najvećih evropskih zagađivača vazduha nalaze se u Srbiji i Bosni, a druga dva su u Bugarskoj i Poljskoj. U 2016. godini, srpska elektrana Kostolac B je nadmašila Ugljevik iz Bosne i Hercegovine, čime je postala najozloglašeniji zagađivač sumpor-dioksidom. Kostolac B i Ugljevik...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.