SRBIJA ĆE VLADATI NEBOM NAD BALKANOM: Sa nova četiri MIG-A imaćemo najjaču avijaciju u ovom delu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA ĆE VLADATI NEBOM NAD BALKANOM: Sa nova četiri "MIG-A" imaćemo najjaču avijaciju u ovom delu Evrope

Sa novodobijenim MIG-ovima srpskoj avijaciji neće biti premca u regionu

Četiri aviona MIG koje je Srbiji donirala Belorusija biće opremljeni najsavremenijim raketama i opremom. Srpskom nabavkom vojne avijacije bavio se i poznati britanski časopis specijalizovan za temu vojne avijacije ,,Er forses mantli".

U njemu se otkriva da će se remont obaviti u 558.remontnom zavodu u baranovičima u Belorusiji, a na lovcima će biti urađena modernizacija u saradnji sa ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanijom RSK&MiG.

 - Radovi će obuhvatati dorade na radaru, integracija raketa vazduh - vazduh R-27ER i R-77 kao i preciznih vođenih raketa vazduh - zemlja. Svi donirani avioni su jednosedi verzije 9.13 sa fabričkim brojevima 2960714907, 2960715133, 2960715157, 2960718708 i 2960718708, koji su se u ponedeljak mogli videti na nalepnicama koje su bile postavljene na trupu ispod kabine - navodi se u članku koji je potpuisao vojni analitičar iz Srbije Aleksandar Rodić.

 Rodić kaže da je ova nabavka bila neophodna zbog stanja srpske avijacije, ali da se moraju praviti dugoročni planovi.

- S jedne strane jako dobro da smo nabavili te avione, ali mislim da modernizacija MIG-ova 29 mora biti pažljivo balansirana. Moramo voditi računa o novcu koji se ulaže, jer je reč o avionima koji nemaju previše dugu perspektivu.Životni vek ovih letelica ograničen je zato treba da gledamo ka budućnosti i viziji avijacije sa višenamenskim borbenim avionom. Treba na vreme početi sa analizama i procenama šta bi bilo moguće kupiti kasnije, jer je MIG 29 prelazno rešenje. nabavka je bila neophodna da bi se osposobili novi mladi piloti i tehničar, čime će ovi avioni ispuniti svoju svrhu - objasnio je Rodić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.