SRBI POKUPOVALI OVE LEKOVE, A ČUVENI LEKAR UPOZORAVA: Nemojte ih piti kod kuće (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI POKUPOVALI OVE LEKOVE, A ČUVENI LEKAR UPOZORAVA: Nemojte ih piti kod kuće (VIDEO)

Primećena nestašica.

Nestašica antimalarika je zato što su pojedinci sve pokupovali, rekao je danas direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije dr Goran Stevanović na pres konferenciji povodom poslednjeg preseka stanja o broju obolelih od korona virusa.

On je odgovarajući na pitanje novinara kakva je situacija sa antimalaricima, budući da je primećena nestašica ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekova u apotekama, istakao da oni nisu za kućnu upotrebu.

- Nestašica je antimalarika jer su se neodgovorni pojedinci preko društvenih mreža i pojedinih medija informisali da ti lekovi pomažu u lečenju korona virusa, pa su ih pokupovali - kazao je on.

Stevanović je je naglasio da ovi lekovi pomažu u bolničkim uslovima, kada pacijent ima određene promene na plućima, tako što te procese usporavaju.

- Oni ne pomažu preventivno, ne treba ih piti kod kuće, jer to može dovesti samo do neželjenih efekata - bio je jasan direktor Infektivne klinike.

On je dodao da ovih lekova, koliko je upućen, ima dovoljno u bolnicama za potrebe pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.