SRAMOTAN NAPAD UKRAJINACA U DONBASU: Na Vaskrs hteli da raznesu svetinju, Rusi munjevito reagovali

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 11:26

SRAMOTAN NAPAD UKRAJINACA U DONBASU: Na Vaskrs hteli da raznesu svetinju, Rusi munjevito reagovali

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje u potpunosti zabranjuju razmenu vatre

Ustanici samoproglašene Donjecke Narodne Republike su presreli udarnu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti u blizini linije razdvajanja, saopštio je predstavnik Narodne milicije DNR.

Prema njegovim rečima, dron je leteo prema jednom od hramova.

- Jedinice PVO Narodne milicije su u 7.35 (po moskovskom vremenu) na zapadnom obodu Jasinuvate blagovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkrile i primorale da sleti bespilotnu letelicu tipa "kvadrokopter" koja je pretvorena u udarnu. Lansirana je sa položaja motorizovanog pešadijskog bataljona 72. zasebne mehanizovane brigade - izjavio je portparol Narodne milicije DNR.

Kako je rekao, niko nije povređen.

On je dodao da nije isključena mogućnost da je operater uputio smrtonosnu napravu na Hram svetih apostola Petra i Pavla u Jasinuvati, gde se lokalni stanovnici okupljaju na crkvenoj službi na dan Uskrsa.

Podsetimo, prema Minskim sporazumima, korišćenje bespilotnih letelica u blizini kontakt linije je zabranjeno. Od tog pravili su izuzete bespilotne letelice OEBS-a.

, razmeštanje naoružanja u blizini naselja, ofanzivne, izviđačke i diverzantske akcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.