Izvor: Southeast European Times, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS želi dogovor sa radikalima za Gradsko veće Beograda

26/05/2008

BEOGRAD, Srbija -- Lideri Socijalističke partije Srbije (SPS) dali su u nedelju (25. maja) zeleno svetlo za koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i savezom Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije (DSS-NS) u gradu Beogradu. Međutim, za konačnu odluku o vladajućoj koaliciji u prestonici potrebna je potvrda beogradskog odbora SPS-a.

Takođe u nedelju, SPS, koja je postala odlučujući faktor posle parlamentarnih izbora 11. maja koji nisu doneli jasnog pobednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << sastala se sa svojim koalicionim partnerima -- Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom (JS) -- da razmotri pregovore za stvaranje vlade na državnom nivou. Tri stranke su se složile da zatraže od DSS-NS da detaljnije obrazloži svoj stav o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU i da zatraže dodatne garancije za implementaciju programa o socijalnoj pravdi i većim penzijama. Lider JS Dragan Marković izjavio je B92 da bi tri poslanika njegove stranke podržala ratifikaciju SSP, čemu se protive i SRS i DSS-NS. Bez podrške JS, koalicija SRS-DSS-NS-SPS ne može da se formira. (Blic - 26/05/08; Tanjug, Beta, B92, RTS - 25/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

SPS: Beogradska koalicija u sredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2008, 10:37

BEOGRAD - Gradski odbor Socijalističke partije Srbije usvojio je danas predlog koalicionog sporazuma sa Srpskom radikalnom strankom i koalicijom Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije o formiranju gradske vlasti u Beogradu, a kandidat radikala za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.