SPREMNI SMO DA UMREMO ZA DOMOVINU Odbijen ultimatum savezne vlade, na Tigraj će se sručiti PAKAO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 16:05

"SPREMNI SMO DA UMREMO ZA DOMOVINU" Odbijen ultimatum savezne vlade, na Tigraj će se sručiti PAKAO!

Savezne snage munjevito napreduju, zauzeti ključni gradovi

Premijer Abi Ahmed dao je anti-vladinom Narodnoo-oslobodilačkom frontu Tigraj (TPLF) 72 sata da se predaju u nedelju. Šef regije Debretsion Gebremichael odbacio je zahteve, rekavši da je njegov narod "spreman da umre" za svoju domovinu.

UN i međunarodne organizacije pozvale su strane u etiopskom sukobu da prekinu neprijateljstva u pokušaju da spreče civilne žrtve, kako se bliži krajnji rok ultimatuma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Veoma agresivna retorika obe strane u vezi sa borbom za Mekele opasno je provokativna i rizikuje da ionako ranjive i uplašene civile dovede u veliku opasnost - rekla je šefica UN za ljudska prava Michelle Bachelet.

U međuvremenu, vlada je potvrdila da su se predali brojni borci snaga Tigraja, dok je TPLF objavio da su u utorak "potpuno uništili" 21. mehanizovanu diviziju etiopske vojske. Grupa je takođe preuzela odgovornost za raketni napad na Bahir Dar, glavni grad regije Amhara južno od Tigraja.

Sukob između vlade i regije Tigraj izbio je ranije ovog meseca nakon što je premijer Abi Ahmed optužio miliciju Tigraj za izvođenje napada na saveznu vojnu bazu.

Etiopske snage izjavile su da su već preuzele kontrolu nad nekoliko gradova u regionu, uključujući Igadu Hamus, Adigrat i Aksum, i da se sada upućuju ka Mekeleu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.