SPREMITE SE ZA NAGLI TEMPERATURNI OBRT Prethodni dani su samo najava za PREDSTOJEĆE NEVREME, sledeća nedelja donosi TOPLIJI VAZDUH

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMITE SE ZA NAGLI TEMPERATURNI OBRT Prethodni dani su samo najava za PREDSTOJEĆE NEVREME, sledeća nedelja donosi TOPLIJI VAZDUH

Stiže značajan pad temperature

Osveženje koje je bilo pre dve noći bila je samo najava za predstojeće vremenske prilike u Srbiji. Tokom ove nedelje očekuje nas pad temperature za čak 10 stepeni! Nakon sunčanog današnjeg dana stižu nam nove padavine koje će se u Beogradu zadržati sve do četvrtka priča meteorolog Đorđe Đurić iz "Weather2Umbrella".

U naredna dva dana pljuskovi

- U toku noći stižu padavine praćene grmljavinom sa severozapada, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Vojvodine. Do jutra će one zahvatiti i Beograd - objašnjava Đurić.

Stoga nas u utorak i sredu očekuje oblačno vreme sa mogućnošću krakotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti tek nešto iznad 20 stepeni, što je za ovo doba godine, ispod proseka.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra i u sredu na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše, naročito u sredu - 30 do 40 mm za 12 sati.

Na severu Srbije sutra ujutro prestanak padavina, a u toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. U ostalim krajevima povremeno kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji ce na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije ponegde biti praćeni jakim i olujnim vetrom. U ostalim delovima duvaće uglavnom slab vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura od 15 do 19 C, a najviša od 23 C na zapadu do 30 C na jugu Srbije.

U sredu u većem delu pretežno oblačno i jos malo svežije s kišom i pljuskovima, koji ce na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše. U Vojvodini uglavnom suvo, posle podne sa dužim sunčanim intervalima. Najviša temperatura od 20 do 24 C.

Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

Kraj nedelje topliji

Poslednja dva radna dana doneće nam nešto toplije i suvlje vreme sa temepraturom za koji stepen iznad proseka za ovo doba godine.

U četvrtak i petak suvo sa sunčanim intervalima, a od subote ponovo česta pojava kiše, pljuskova i grmljavina. Maksimalna temperatura u većini mesta od 23 do 28 C.

Međutim, treba imati u vidu da će u četvrtak UV indeks biti znatno visok, čak 7.9.

Promenljiv vikend

Vreme za predstojeći vikend biće promenljivo oblačno sa uslovima za kišu i grmljavinu.

Toplije od sredine sledeće nedelje

Temperatura u narednih 10 dana neće prelaziti 30 stepeni, što je prosek za ovo doba godine.

Topliji talas očekuje se tek polovinom sledeće nedelje.

BONUS VIDEO: Ovo su NEVEROVATNI TEMPERATURNI REKORDI u Srbiji 

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.