SPREMA SE NOVI GRAĐANSKI RAT U AMERICI? Revolucionari preuzimaju glavnu reč, situacija sve napetija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 22:27

SPREMA SE NOVI GRAĐANSKI RAT U AMERICI? Revolucionari preuzimaju glavnu reč, situacija sve napetija!

Na društvenoj mreži Tviter su osvanula uputstva pojedinih grupacija o tome kako organizovati nasilne proteste

Samoprozvani "Decentralizovani anarhistički kolektiv" povezan sa Antifom podelio je na Tviteru mnoštvo uputstava koja pokrivaju sve aspekte nasilnih protesta, od  prve pomoći demonstrantima do saveta  kako sanirati uobičajene povrede od policijskog oružja, pa čak i kako najefikasnije lečiti rane od metka.

U okviru aktuelne teme objavljeni su i postovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se odnose na kacige, gas maske, zaštitne naočare, zatim uputstva kako najbolje upotrebiti pištaljke, kao i najbolje savete iz prakse za zaštitu od suzavca  i smrtonosne policijske municije.

For extra credit, it can help to study the history of recent protests and police repression in your context to strategize.

Here's an example of one such analysis: https://t.co/PXsFpW43tN

We made this protest simulator to help think through scenarios: https://t.co/bT7mfAMHDd pic.twitter.com/ghzbbsxyXm

— CrimethInc. (@crimethinc) November 2, 2020

Pratiocima je čak predstavljen i prikladan simulator protesta kako bi potencijalni anarhisti mogli da testiraju svoju sposobnost borbe protiv vlasti u igri "izaberi svoju-avanturu".

As the election looms along with the potential of street conflict, here's a thread listing an array of informative guides. Let's review everything we've learned over the past several years.https://t.co/SD5qHPfQWI

Organize with those you know and trust: https://t.co/2ey3GIDHxg pic.twitter.com/BkwoxH23i6

— CrimethInc. (@crimethinc) November 2, 2020

Na nalogu povezanom sa Antifom, levičarskom organizacijom koja je poslednjih godina prisutna na mnogim protestima u Americi,  naknadno je objavljen i post u kome se izražava nada da će anarhistička utopija niknuti preko noći i da će isključiti potrebu za bilo kakvim postizbornim uličnim nasiljem u krajnje neverovatnom slučaju.

- Nadamo se da ništa od ovoga neće biti potrebno, nadamo se da će Tramp priznati izbore, da će Bajden i svi drugi političari podneti ostavke i da ćemo se odjednom naći u svetu bez kapitalizma - pisalo je u saopštenju organizacije.

This thread spells out how to protect your privacy via proper phone safety at demonstrations—before, during, and after: https://t.co/0keSjKne1c

Communications equipment for rebels, courtesy of @IAF__FAI: https://t.co/8GRrN5v5KU

To guard against doxxing: https://t.co/NtZLkF6VcS

— CrimethInc. (@crimethinc) November 2, 2020

​Pojedini korisnici Tvitera podsmevali su se potencijalnim revolucionarima, upoređujući ih sa decom, dok drugi strahuju od ekstremnog pogoršavanja socijalnih problema u SAD.

Gear:

A demonstrator’s guide to helmets: https://t.co/bhDIEPCvI5

Gas masks and goggles: https://t.co/rs6IMi8wKv

Tools and tactics in the Portland protests—from leaf blowers to lasers: https://t.co/0dyAclHqEj

Shields: https://t.co/ODPLx3otoZ

Umbrellas: https://t.co/p3ZHJoJ7ex pic.twitter.com/odvKtNLAyA

— CrimethInc. (@crimethinc) November 2, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.