SPD predlaže reaktiviranje penzionisanih vojnih lica

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPD predlaže reaktiviranje penzionisanih vojnih lica

BERLIN - NJemačka Socijaldemokratska partija /SPD/ predlaže reaktiviranje penzionisanih vojnih lica kako bi pomogli u savladavanju ogromnog priliva izbjeglica, piše "Fokus onlajn" /Focus Online/.

Rastući priliv izbjeglica u NJemačku zahtijeva povećano angažovanje vojske. SPD zbog toga predlaže reaktiviranje vojnih lica, ali i civilnih službenika.

List navodi da je sa pravne tačke to izvodljivo, ali da se vodi debata o tome da li "mobilizacija" treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na dobrovoljnoj bazi ili kao obaveza.

SPD se zalaže za drugu opciju jer će to biti zanimljivo za one kojima je potreban još jedan izvor prihoda.

Ova stranka, takođe, predlaže angažovanje prevodilaca koji su bili aktivni tokom operacija u Avganistanu za rad u prijemnim centrima za izbjeglice.

Oko 6.000 vojnika i civilnih službenika pomaže izbjeglicama u NJemačkoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.