ŠPANIJA U SVE VEĆEM PROBLEMU: Privremena bolnica nedovoljna da primi preveliki broj pacijenata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 22:03

ŠPANIJA U SVE VEĆEM PROBLEMU: Privremena bolnica nedovoljna da primi preveliki broj pacijenata (VIDEO)

Na ovo su se žalili i medicinski radnici.

Improvizana bolnica na madridskom sajmu otvorena je 21. marta, a, kako izveštava danas "El Pais", španski zdravstveni radnici i sindikati u više navrata su upozoravali na loše uslove u toj bolnici.

Oni, naime, ukazuju da je u privremenu bolnicu smešten preveliki broj pacijenata, da su nedovoljno sigurni uslovi za rad zdravstvenih radnika, da je loša logistika i da nedostaju materijalni resursi, ali nije detaljnije navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na šta se tačno misli.

Španija se inače teško bori sa ogromnim brojem zaraženih korona virusom.

Kralj Filip je posetio pre nekoliko dana tu bolnicu, a snimak je objavila kraljica Leticija na svom instagram profilu.

On je zahvalio pripadnicima španske vojske koji su obezbedili smeštaj za obolele na sajmu.

- Kralj prenosi zahvalnost celog španskog društva oružanim snagama za njihov rad u zdravstvenoj krizi zbog COVID-19 i ohrabruje ih da neumorno nastave da obavljaju taj zadatak gde god je potrebno - poručio je španski kralj na svom Instagram profilu.

Su Majestad el Rey visitó el hospital de emergencia que se ha creado en el recinto Ferial de IFEMA para atender a los enfermos con COVID-19 y asistió a una reunión informativa sobre el despliegue y labores que se están desarrollando estos días.

A post shared by Queen Letizia of Spain 🇪🇸 (@queenletizia) on Mar 27, 2020 at 9:11am PDT

U oblasti španske prestonice do sada su, inače, zabeležena 4.483 smrtna slučaja, 34.188 potvrđenih slučajeva i 1.506 pacijenata u kritičnom stanju.

U Španiji, jednoj od zemalja najteže pogođenim korona virusom, prema poslednjim podacima preminule su ukupno 10.003 osobe.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MADRID KAO NAJVEĆE ŽARIŠTE PUCA PO ŠAVOVIMA: U privremenoj bolnici više ljudi nego kapaciteta!

Izvor: Kurir, 04.Apr.2020, 08:11

Improvizana bolnica na madridskom sajmu otvorena je 21. marta, a, kako izveštava "El Pais", španski zdravstveni radnici i sindikati u više navrata su upozoravali na loše uslove u toj bolnici.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.