ŠOKANTNA SAZNANJA! Region se trese: Eksplozija u rafineriji sabotaža protiv Putina!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNA SAZNANJA! Region se trese: Eksplozija u rafineriji sabotaža protiv Putina!?

Diverzija ne može biti isključena kao uzrok incidenta

Eksplozija u Rafineriji nafte u Brodu (BiH) mogla bi da bude sabotaža usmerena protiv ruskih energetskih uticaja u regionu, ali i ekonomskog jačanja Republike Srpske. Ono što je izgledalo nemoguće, u prvi mah, nakon preksinoćnog požara i velike detonacije, kada je samo pukom srećom izbegnuta tragedija ogromnih razmera, juče tokom dana preraslo je u realnu opciju.

HEROJI SPREČILI VELIKU KATASTROFU! Milorad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dodik obišao radnike povređene u eksploziji rafinerije

Povodom događaja u kom je poginuo jedan radnik Rafinerije, a deset ih je povređeno, oglasio se i Milorad Dodik.

- Verujem da će se vrlo brzo utvrditi da li je havarija tehnička priča ili, nedajbože, neka druga - poručio je predsednik RS.

Rafinerija je u vlasništvu ruske naftne kompanije "Zarubežnjeft", a to postrojenje, na koje se godinama žale Hrvati, jer je s druge strane Save Slavonski Brod, bilo je jedna od glavnih tema nedavnog razgovora Vladimira Putina i Dodika u Sočiju.

pic.twitter.com/JEDuEe8MYp

— Vjeran Milkovic (@vjeranmilk) October 9, 2018

STRAVIČNA DETONACIJA ZATRESLA SRPSKU! Eksplodirala RAFINERIJA, ima mrtvih! Vatrogasci JEDVA OBUZDALI požar! (VIDEO)

Politički analitičar Dževad Galijašević, jedan od najboljih poznavalaca situacije u BiH, ocenjuje da diverzija ne može biti isključena kao uzrok incidenta.

- Priče da je eksplozija u Rafineriji namerno izazvana kruže među zaposlenima. One se, bez obzira na sve, ne mogu isključiti. Rafinerija može da bude meta zapadnih centara, opozicije u Srpskoj ili vehabija, koji su naučeni da pucaju na svoje ljude. Uz to, smeta i Hrvatima - ističe Galijašević.

Eksplozija u Rafineriji odjeknula je u utorak oko 21.30. Juče je oformljena komisija, koja bi trebalo da rasvetli uzroke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.