SNSD neće prisustvovati sutrašnjoj sednici PDPS BiH; Neko u ovoj zemlji mora da shvati

Izvor: B92, 19.Sep.2021, 18:09

SNSD neće prisustvovati sutrašnjoj sednici PDPS BiH; "Neko u ovoj zemlji mora da shvati"

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Novaković Bursać izjavila je da poslanici SNSD neće učestvovati na sutrašnjoj sednici

Jer, kako kaže, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu stečeni uslovi da se odlučuje u parlamentu BiH.

Bursaćeva je za Srnu rekla da bi bio besmislen odlazak poslanika na sutrašnju sednicu Predstavničkog doma i da tamo "glume rad", prenosi RTRS.

"Neko u ovoj zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da shvati da se parlament, ako je zaista mesto u kojem se donose zakoni, mora jasno izjasniti da je potpuno neprihvatljiva dosadašnja praksa, a posebno slučaj nametanja zakona", naglasila je Novaković-Bursać.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS Mirka Šarovića koji tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučestvovanju na sutrašnjem zasedanju Predstavničkog doma, Bursaćeva je rekla da poslanici drugih poslaničkih grupa i klubova imaju pravo da odluče u kojem formatu da učestvuju, odnosno ne učestvuju u radu parlamenta BiH.

"Suština je da nije dobro da se mi ponašamo različito na nivou zajedničkih organa jer to onda šalje neke poruke koje od nas javnost u Republici Srpskoj ne očekuje. Javnost Srpske očekuje da delujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske", istakla je Novaković-Bursać.

Ona je ukazala da su predstavnici iz Srpske u zajedničkim organima izabrani da štite interese Republike Srpske.

Predsednik SDS Mirko Šarović izjavio je, komentarišući izjavu člana Predsedništva BiH i SNSD Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sednicu PD PS BiH, da lider SNSD nije ovlašćen da govori u ime njegove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borenović: PDP neće učestvovati u donošenju odluka u Parlamentu BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2021

BANJALUKA - Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je, povodom sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, da posalnici ove stranke neće učestvovati u donošenju bilo kakvih odluka jer ostaju privrženi zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji su jasni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srpski poslanici ne učestvuju u radu državnog parlamenta, upitno usvajanje budžeta BiH

Izvor: Danas, 20.Sep.2021, 13:45

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske ne prisustvuju sednici tog doma, mada se nalaze u zgradi parlamenta, u prostorijama svojih poslaničkih klubova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.