SNIMAK KOJI JE UPLAŠIO CEO GRAD: Na mestu teške nesreće videli ozloglašenog kriminalca koji je umro pre pet godina?! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMAK KOJI JE UPLAŠIO CEO GRAD: Na mestu teške nesreće videli ozloglašenog kriminalca koji je umro pre pet godina?! (FOTO/VIDEO)

Na mestu teške saobraćajne nesreće u Sočiju, građanima je za oko zapao jedan čovek.

Snimile su ga lokalne televizijske stanice, a kada je prilog emitovan, javnost se uzburkala.

Naime, muškarac je neverovatno podsećao na pokojnog člana ozloglašene bande Kuščev, Sergeja Capka. To je toliko uznemirilo pojedine građane da su se obratili tužilaštvu sa zahtevom da se ispita ovaj slučaj.

U žalbenom pismu tužiocu grada Sočija, Igoru Griaznovu, tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da nadležni organi identifikuju osobu koju su kamere snimile na mestu nesreće.

Ulje na vatru je dodao i jedan lokalni advokat koji je rekao da je moguće da neko lažira sopstvenu msrt, pogotovo ako je bio član moćne bande.

Prema pisanju ruskih medija, Sergej Capok je preminuo u pritvoru 2014. godine, dok je čekao izricanje kazne za nedela koja je počinio. Njegovo telo, bez znakova koji ukazuju na nasilnu smrt, pronađeno je jednog jutra zatvorskoj bolnici, gde je vođa organizovane kriminalne grupe Kuščev boravio zbog prethodno lošeg zdravstvenog stanja.

Obdukcijom je otkriveno da je Capok umro usled tromba koji je začepio plućnu arteriju. Identifikaciji je prisustvovao jedan od članova njegove porodice, a identitet preminulog potvrđen je i ispitivanjem otisaka prstiju.

Prema zvaničnoj verziji, Capok je kremiran, a lokacija njegovog groba nije poznata javnosti.

Ipak, ubrzo se saznala istina i utvrđeno je da je čovek sa snimka Vitalij Nikoforov, rođeni Uzbekistanac, takođe dobro poznat organima reda. On se nalazi na federalnoj poternici zbog krađe. Tih dana boravio je u Sočiju, a kada je video nesreću, prišao je da pomogne povređenima. Još nije uhapšen.

Замеченный на Кубани якобы Сергей Цапок оказался вором в федеральном розыске. Им оказался уроженец Бишкека Виталий Никифоров, находящийся в федеральном розыске https://t.co/Hw7LxABuza pic.twitter.com/PftISrTbOn

— #говоритмосква (@govoritmsk) June 13, 2019

Inače, zloglasna Capokova banda operisala je po selu Kuščevskaji od 1998. do 2010, a najviše se pamti masakr od 4. novembra 2010 godine. Čak 19 ljudi je ubijeno u jednom danu, a među njima je bilo 12 članova porodice lokalnog farmera, uključujući i četvoro dece.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.