SNEG U HRVATSKOJ! Temperatura u minusu, stiže i oluja! Ide prema Srbiji i ne samo to...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNEG U HRVATSKOJ! Temperatura u minusu, stiže i oluja! Ide prema Srbiji i ne samo to...

Posle snega koji je pao u Sloveniji, slab sneg počeo je od jutros da pada na Zavižanu u nacionalniom parku Velebit.

Umeren sneg pada i na Učki i Platku u Istri, gde je uz stvaranje snežnog pokrivača zabeležena i obilna kiša.

Sjeverni #velebit #snijeg pic.twitter.com/cEbmpsOlOQ

— Ante ツ (@forcebook) April 29, 2019

Kako se navodi, temperatura na Učki iznosi minus sedam stepeni.

U Istri su od jutros zabeležene i obilne padavine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a prema najavama meteorologa, u celoj zemlji se očekuje hladnije vreme sa obilnim padavinama i olujnim nevremenom.

U Srbiji će sutra i za 1.maj biti pretežno oblacno i svežije mestimicno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koji će ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni grmljavinom, dok se na planinama iznad 1.500 metara ocekuju susnežica i sneg.

Vetar će sutra biti slab i umeren, na jugu posle podne povremeno jak, uglavnom zapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, najvisa dnevna od 14 do 17 C, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Beogradu će sutra biti pretezno oblacno i svežije, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni. Jutarnja temperatura oko 9, najviša dnevna oko 14 C.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u sredu, 1. maja, oblačno, ujutro i pre podne mestimicno sa kisom, na visokim planinama sa susnezicom i snegom. Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Heavy snowfall in Bohinjska Bistrica, Slovenia this afternoon! Report: Matej Jezernik pic.twitter.com/5ClB1YUd16

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) April 28, 2019

It is snowing pic.twitter.com/F689RUnceW

— Kranjska Gora (@KranjskaGora) April 28, 2019

Wunderbares Schneepanorama am #Jasna-See #KranjskaGora #Slovenia #Slowenien pic.twitter.com/NcOLZOjLDd

— Veronika Wengert (@VeronikaWengert) April 29, 2019

Ok, die Sonnenbrille lass ich heute mal im Koffer #Schnee #KranjskaGora #Slowenien #Slovenia #Travel pic.twitter.com/dmuB3eMWT6

— Veronika Wengert (@VeronikaWengert) April 28, 2019

Do subote promenljivo oblacno, ponegde sa kisom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom i temperaturom oko prosecnih vrednosti.

U nedelju i početkom naredne sedmice pretezno obačno i svezije mestimicno sa kisom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnijim padavinama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.