SNAŽNE EKSPLOZIJE ODJEKUJU U LIBANU! Razneto skladište municije palestinskog Hamasa u gradu Tiru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 22:04

SNAŽNE EKSPLOZIJE ODJEKUJU U LIBANU! Razneto skladište municije palestinskog Hamasa u gradu Tiru (VIDEO)

Detonacije još uvek odjekuju gradom

Snažna eksplozija potresla je libanski grad Tir. Detonacije odjekuju gradom. Prema prvim informacijama eksplodiralo je navodno skladište municije koje pripada palestinskoj organizaciji Hamas. Za sad nema informacija o poginulim i povređenima, kao i koje izveo ovaj napad.

Pozivajući se na palestinski izvor u izbegličkom kampu Al-Burdž Šemali u blizini Tira u Libanu, Rojters je izvestio da se velika eksplozija dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u skladištu za koje izvor navodi da je skladište oružja Hamasa.

https://t.co/1rSOqcCjVV pic.twitter.com/BG2OCuF090

— 🇱🇧BASSEM DHAYNI🇱🇧 (@BassemDhayni) December 10, 2021

Video objavljen na društvenim mrežama u petak kasno uveče pokazuje seriju eksplozija i jaki požar.

Additional footage from on the ground with secondaries. pic.twitter.com/8VzigwV3no

— Aurora Intel (@AuroraIntel) December 10, 2021

Redovne manje eksplozije se mogu čuti i videti na video snimcima pored masivne eksplozije, što sugeriše da požar pokreće pojedinačne eksplozije municije dok se širi.

In the last 30 minutes minutes multiple explosions have occurred in the Al-Burj Shemali refugee camp near Tyre, #Lebanon. Multiple reportedly taken to hospital near by. The cause is currently unknown. pic.twitter.com/ilyW5mmYHn

— Aurora Intel (@AuroraIntel) December 10, 2021

Skaj njuz Arabija je izvestila da je požar izbio u obližnjoj džamiji i da se proširio na skladište. Nije bilo reči o tome kako je požar izbio niti koliko bi moglo biti povređenih.

#BREAKING Lebanese media report a huge explosion in Burj el-Shemali Palestinian refugees camp near Tyre. @skynewsarabia says a fire at a mosque in the refugees' camp has spread to an arms depot, and led to explosions there#Lebanon pic.twitter.com/qN733ZX7Qp

— Iran International English (@IranIntl_En) December 10, 2021

Druga, daleko masivnija eksplozija uništila je veći deo libanske prestonice Bejruta 4. avgusta 2020. godine, kada je eksplodirala velika količina amonijum nitrata koji je nepropisno uskladišten u luci. U eksploziji je poginulo najmanje 218 ljudi, povređeno još 7.000, a 300.000 ljudi je ostalo bez krova nad glavom. Naneo je štetu od 15 milijardi dolara.

Huge explosion reported in Lebanon. https://t.co/OJe896iAYl

— FJ (@Natsecjeff) December 10, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Snažna eksplozija u Libanu; detonacije odjekuju, gori skladište oružja VIDEO

Izvor: B92, 10.Dec.2021

Bejrut -- Snažna eksplozija potresla je libanski grad Tir. Detonacije odjekuju gradom...Prema prvim informacijama eksplodiralo je navodno skladište municije koje pripada palestinskoj organizaciji...Rojters je izvestio da se velika eksplozija dogodila u skladištu za koje izvor navodi da je skladište...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.