Srbija ulazi u važan projekat: Vučić najavio izgradnju FABRIKE VAKCINA protiv korone!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 17:53

Srbija ulazi u važan projekat: Vučić najavio izgradnju FABRIKE VAKCINA protiv korone!

Vučić je primetio da je situacija sa vakcinom protiv kovida pokazala da velike zemlje uvek uzmu sve i da je najbolja deviza - "u se i u svoje kljuse".

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će vakcine biti potrebne još koju godinu, tri, četiri sigurno, dok se ne pronađe lek za bolest koju izaziva virus covid 19, te da će se gledati da je sami proizvodimo.

Vučić je ukazao da posebno zabrinjava novi soj korona virusa, iz Velike Britanije, koji je veoma opasan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i koji Britance tera na masovnu vakcinaciju, ali i na zaključavanje.

Taj soj se, kaže, približava i Evropi, a biće vrlo teška situacija na Balkanu, ako se tome ne odupru najveći, poput Francuske i Nemačke.

Vučić je rekao i da će vakcina biti potrebna za narednih pet, šest, sedam godina, a naredne tri-četiri sigurno, dok se ne pronađe efikasan lek za kovid, na kojem radi jedna američka firma.

- Za tu imunizaciju potrebno je da rešimo infrastrukturno problem, i pokušaćemo da napravimo fabriku vakcina u Sbriji, da možemo sami da proizvodimo dovoljno vakcina za naše stanovništvo, a i za nekoga u okruženju- rekao je Vučić.

On je primetio da je situacija sa vakcinom protiv kovida pokazala da velike zemlje uvek uzmu sve i da je najbolja deviza - "u se i u svoje kljuse".

- Ćuti, ne kukaj mnogo, radi, obezbeđuj vakcine za svoj narod. Pokazalo se da smo uspešniji, a to što svi pričaju o solidarinosti... to ''mačku o rep'' okačite. Svi gledaju sebe kada je teško - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.