SNAŽNA KONTRAOFANZIVA IZ BANJALUKE: Svako ko nazove Republiku Srpsku ili Srbe genocidnim IDE U ZATVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 21:27

SNAŽNA KONTRAOFANZIVA IZ BANJALUKE: Svako ko nazove Republiku Srpsku ili Srbe genocidnim IDE U ZATVOR

Odgovor na skandalozne odluke.

Novosti saznaju da će jedna od izmena zakona koju su dogovorili ideri Srpske danas u Banjaluci biti da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor.

Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula.

Podsećamo, lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BIH ne odlučuju.

To znači da srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućena dva zakona. Takođe, dogovoreno je da se na sednici NSRS koja će biti u petak nađu zakoni a sednica će biti zatvorena za javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRBOMRSCI JEDVA DOČEKALI DA PONOVO UDARE: Izetbegović i Komšić skandaloznim komentarima ocenili odluku Banjaluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021

Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su danas na sastanku da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka...Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić u komentaru na odluke lidera stranaka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.