SNAGA VLASTI VS OPOZICIJA! Veliko istraživanje u Crnoj Gori - Anketa pokazala ko je NA PRVOM MESTU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 14:34

SNAGA VLASTI VS OPOZICIJA! Veliko istraživanje u Crnoj Gori - Anketa pokazala ko je NA PRVOM MESTU (FOTO)

Lideri Demokrata i URE najbolje ocenjeni u anketi koju je sprovela agencija Damar, slede Zdravko Krivokapić, mitropolit Amfilohije.

Lideri Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Građanskog pokreta URA Dritan Abazović dobili su najveću prosečnu ocenu od strane crnogorskog javnog mnjenja, u istraživanju koje je na zahtev Organizacije KOD sprovela agencija Damar.

Bečić i Abazović su dobili srednju ocenu 3,14 a za njima slede Zdravko Krivokapić (3,03) i mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crnogorsko-primorski Amfilohije (2,85).

Nakon njih su: Vanja Ćalović Marković (2,52), Milo Đukanović (2,51), Miodrag Lekić (2,47), Duško Marković (2,36), Draginja Vuksanović Stanković (2,3), Marko Milačić (2,24), Vladimir Joković (2,21), Milan Knežević (2,18), Andrija Mandić (2,16), Ivan Brajović (2,08), Nebojša Medojević (2,07), Rafet Husović (1,99), Nik Đeljošaj (1,99), Genci Nimanbegu (1,96), Fatmir Đeka (1,94) Mehmed Zenka (1,93).

Istraživanje agencije Damar rađeno je na stratifikovanom uzorku od 1.000 ispitanika.

Ono je pokazalo da bi odnos snaga vlasti i opozicije ostao približno isti na izborima da su izbori održani u prvoj polovini oktobra, s tim da bi Demokratska partija socijalista(DPS) i koalicija Za budućnost Crne Gore osvojili nešto manje glasova nego 30. avgusta, dok bi veću podršku imale koalicije Mir je naša nacija i Crno na bijelo.

DPS bi glasalo 32,5 odsto birača na izborima održanim u prvoj polovini oktobra, što je pad od 2,6 odsto u odnosu na 30. avgust, dok bi koalicija koju je predvodio Zdravko Krivokapić osvojila 28,8 podrške, što je pad od 3,7 odsto.

Na drugoj strani, koaliciju Alekse Bečića u prvoj polovini oktobra glasalo bi 15,8 odsto birača što je rast od 3,3 odsto, dok bi savez URA i Civisa Dritana Abazovića zavrijedio podršku 11 procenata birača što je 5,5 odsto više u odnosu na izbore 30. avgusta.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.