SMRAD I DIM u Prijepolju: Gori velika deponija na Limu

Izvor: Mondo, 06.Avg.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRAD I DIM u Prijepolju: Gori velika deponija na Limu

Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijpolje uz reku Lim gori od sinoć, snažan dim prekrio je deo naselja Zalug, a neprijatan miris oseća se i u centru grada.

Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk ilustracija

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća "Lim" Enisa Memišahovića, uzrok požara se još uvek ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

"Požar je buknuo sinoć oko 23 sata, da li je došlo do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar", kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

Gušimo se u smeću: Srbija na divljim deponijama

"Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti i potrebno je da se deponija prespe tamponom", istakao je Kovačević.

Trenutno najjača vatra je na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra.

Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.