SMIRUJE SE SITUACIJA U KRALjEVAČKOM DOMU UČENIKA: Đaci prekinuli štrajk glađu

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMIRUJE SE SITUACIJA U KRALjEVAČKOM DOMU UČENIKA: Đaci prekinuli štrajk glađu

Na ovu odluku srednjoškolaca uticao je sastanak sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, kao i pojašnjenje Ministarstva prosvete POSLE gotovo dvodnevnog odbijanja obroka i dve noći provedene u holu, grupa od dvadesetak đaka iz Doma učenika srednjih škola u Kraljevu, koji podržavaju vaspitača Gorana Bulatovića, u sredu ujutro je prekinula štrajk glađu. Pročitajte još - PROTEST UČENIKA U KRALjEVU: Glađu brane vaspitača Na ovu odluku srednjoškolaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uticao je sastanak sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, kao i pojašnjenje Ministarstva prosvete. Prosvetne vlasti objasnile su da je Bulatović premešten nakon što je on od inspekcije rada zatražio status invalida druge kategorije, tako da više nije mogao da obavlja funkciju profesora-vaspitača. Sugerisano je, takođe, da vaspitač nastavi da održava vaspitni kontakt sa svojom pedagoškom grupom.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ŠTAJK GLAĐU U INTERNATU Učenici iz doma u Kraljevu ne daju vaspitača, tvrde da im je on i PRIJATELJ I AUTORITET

Izvor: Blic, 15.Maj.2019

Grupa učenika, korisnici u Domu učenika u Kraljevu, koji su u ponedeljak započeli protest i stupili u štrajk glađu, i nakon dve noći provedene u holu Doma, u utorak su prekinuli protest.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.