SMETA IM SRPSKI FAKTOR NA BALKANU! Bivši diplomata o skandalu u Crnoj Gori: Odlazeća vlast komplikuje situaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 18:27

SMETA IM SRPSKI FAKTOR NA BALKANU! Bivši diplomata o skandalu u Crnoj Gori: Odlazeća vlast komplikuje situaciju

Gest otkazivanja gostoprimstva našem ambasadoru ocenjuje kao ishitren.

Povodom odluke Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da ambasadora Srbije u toj državi Vladimira Božovića proglasi personom non grata i protera ga iz CG, nekadašnji ambasador u Ujedinjenim nacijama i nekadašnji ministar spoljnih poslova Jugoslavije Vladislav Jovanović kaže da to nije preveliko iznenađenje.

- S obzirom na to da nam je poznato ponašanje odlazeće vlasti u Crnoj Gori koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije sasvim prihvatila da odlazi, nego polaže nade da bi komplikujući situaciju novoj vlasti mogla da stvori osnove za svoj povratak - smatra Jovanović.

- Na taj način se gazi nekoliko stvari. Prvo, vlast u ostavci, odlazeća vlast je tehnička vlast i od nje se ne očekuje, niti ima prava da obavezuje, a naročito otežava nastavak rada na normalizaciji i poboljšanju odnosa sa susednim zemljama, pre svega sa Srbijom. Pitanje je i da li je odlazeća vlast ovo učinila sama svesna da je to prekršaj ili na podstrek i ohrabrenje nekih lokalnih i stranih centara moći", navodi nekadašnji diplomata i zaključuje da je posredi udarac ne samo na dobre odnose dva najbliža, bratska naroda, već i direktan atak na novu vlast koja čini svoje prve korake - dodaje Jovanović.

Ovaj neodgovaran potez je, kako kaže, nezabeležen u praksi odlazećih vlasti i nekim ljudima u centrima moći definitivno smeta da se srpski faktor na Balkanu održava i ojačava, nego je cilj da on stalno vojno, ekonomski, politički i teritorijalno slabi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.