SMEHOTRES! Hrvati promovisali bespilotnu letelicu Orbiter 3, ali pogledajte samo ovo sletanje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMEHOTRES! Hrvati promovisali bespilotnu letelicu "Orbiter 3", ali pogledajte samo ovo sletanje (VIDEO)

Na sinjskom aerodromu Piket predstavljena je bespilotna letilica tipa "Orbiter 3", koja je, kako je saopšteno, povećala sposobnost Hrvatske vojske na području prikupljanja podataka iz vazduha.

Reč je o novom sistemu koji se koristi za potrebe Ministarstva obrane i Ministarstva poljoprivrede, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Prezentacija sistema "Orbiter 3" prikazala je ulogu besposadne letelice u protivpožarnoj sezoni.

Konkretno, tako je po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dojavi Operativne vatrogasne komande u Divuljama o sumnjivim pojavama na terenu koje upućuju na potencijalnog piromana, posada bespilotne letilice odredila je cilj i počela sa nadziranjem.

Navodi se da je prilikom nadzora, uočeno moguće podmetanje požara niskog raslinja, a u trenutku kada je operater počeo da spušta letilicu potencijalni piroman ju je uočio i odustao od svoje namere.

Podsetimo, Srbija će od Kine nabaviti šest bespilotnih letelica nove generacije od čega su dve naoružane i mogu se upotrebljavati za eliminaciju žive sile i neprijateljskih objekata i tehnike

Najpoznatija i najprodavanija bespilotna letelica ovog koncerna je "jilong2", poznata i pod nazivom "ving lung" ili "pterodaktil 2". Reč je o unapređenom dronu, namenjenom borbenim dejstvima na neprijateljske položaje, objekte i tehniku.



Ubojiti dron može da nosi široku paletu naoružanja - laserski vođene bombe mase do 50 kilograma, protivpešadijske bombe, rakete vazduh-zemlja i protivoklopne rakete.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.