SMANJENA KAZNA SEKULOVIĆU ZA TROSTRUKO UBISTVO: Nekadašnji biznismen ostaje u zatvoru zbog trostrukog ubistva reketaša

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 18:16

SMANJENA KAZNA SEKULOVIĆU ZA TROSTRUKO UBISTVO: Nekadašnji biznismen ostaje u zatvoru zbog trostrukog ubistva reketaša

Sud smanjio kaznu Sekuloviću sa 35 na 30 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za pet godina kaznu nekadašnjem vlasniku firme "S kompani" Branku Sekuloviću i pravosnažno ga osudio na 30 godina zatvora, jer je pre 13 godina ubio tri muškarca koji su ga reketirali.

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu koji ga je u decembru prošle godine osudio na 35 godina zatvora. Kazna mu je smanjena jer prema stavu Apelacionog suda osnovano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je žalbom Sekulovićevog branioca ukazano da je prvostepeni sud propustio da ceni nesporno utvrđenu činjenicu - da je Sekulović trpeo pretnje i fizičko nasilje od ubijenih Darka Živkovića i Vladimira Samardžića, kao i da je bio egzistencijalno u strahu za sebe i članove svoje porodice.

Sekulović je osuđen jer je u kancelariji svoje firme "S kompani" na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

Sekulović je nakon ubistva, devet godina bio u bekstvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Potom je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.