SLOVENIJA UBLAŽILA MERE NA GRANICAMA: Ako ste vakcinisani ili ste preboleli koronu ova pravila važe za vas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 13:15

SLOVENIJA UBLAŽILA MERE NA GRANICAMA: Ako ste vakcinisani ili ste preboleli koronu ova pravila važe za vas!

U desetodnevni karantin u Sloveniji ne moraju oni koji imaju potvrdu da su preležali koronu ili su vakcinisani vakcinama Fajzer i AstraZeneka

Vlada u Ljubljani je proširila listu lica koja ne moraju u karantin i nisu u obavezi da pokažu negativan rezultat PCR testa pri ulasku u Sloveniju.

U tu grupu spadaju akreditovani novinari i osobe koje dolaze u Sloveniju iz hitnih razloga i ne planiraju da borave duže od 12 sati, a rezultati testiranja obavljenih u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Britaniji i SAD od sada će se tretirati kao validni na slovenačkim graničnim prelazima, prenela je STA.

Pored toga strani radnici i osobe koje obavljaju poslove u pograničnim područjima van Slovenije neće morati da idu u karantin ukoliko pokažu nagativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa ne starijih od sedam dana pod uslovom da se vraćaju u Sloveniju u roku od pet dana.

Kako stoji na sajtu slovenačke ambasade u Beogradu " džavljanin Republike Slovenije ili stranac sa dozvolom za boravak u Sloveniji, koji dolazi iz Srbije, upućuje se u karantin od deset dana, koji nije moguće prevremeno prekinuti.

Lice neće biti upućeno u karantin ukoliko prilikom prelaska granice priloži (opšti izuzeci):

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.