SLOVENIJA NA MUKAMA: Skoro 2.000 zaraženih u poslednja 24 časa

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 12:02

SLOVENIJA NA MUKAMA: Skoro 2.000 zaraženih u poslednja 24 časa

Oboren još jedan crni rekord, Slovenija od danas u lokdaunu

U Sloveniji su u poslednja 24 časa potvrđena 1.963 nova slučaja zaraze korona virusom, 300 više nego dan ranije, a  umrlo je 18 ljudi, potvrdilo je u subotu slovenačko ministarstvo zdravstva.

Ukupan broj zaraženih od početka epidemije porastao je tako na 21.276, od kojih su trenutno aktivna 13.023 slučaja.

U bolnicama se leči 449 pacijenata, a među njima su 63 teže obolela na odeljenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << intenzivne nege.

Ukupno su do sada umrla 234 pacijenta, a broj zaraženih na 100.000 stanovnika u zadnjih 14 dana iznosi 449, po čemu je Slovenija među najugroženijima u Evropskoj uniji.

Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar pozitivan je na korona virus i sledi mu desetodnevna samoizolacija.

Jutros je u Sloveniji počeo lokdaun i zatvorene su firme, trgovački centri, vrtići, studentski domovi i sve ostale javne institucije.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.