SLIKE DOKTORA KONA KOJE JAVNOST NIJE VIDELA: Naš epidemiolog ima i drugu stranu koju MNOGI NE ZNAJU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 11:21

SLIKE DOKTORA KONA KOJE JAVNOST NIJE VIDELA: Naš epidemiolog ima i drugu stranu koju MNOGI NE ZNAJU (FOTO)

Iskusni stručnjak koji se već suočavao sa teškim epidemijama, poput SARS-a 2003. godine.

Poslednjih nedelja zbog epidemije korona virusa mnogi naši sugrađani su se preko medija upoznali sa doktorom Predragom Konom, našim vrsnim epidemiologom i čovekom koji se nalazi na prvoj liniji borbe protiv zaraze.

Međutim on nije novo lice, već iskusni stručnjak koji se već suočavao sa teškim epidemijama, poput SARS-a 2003. godine.

Da dr Kon nije samo ozbiljni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borac protiv epidemija, već i čovek koji voli da uživa, pokazuju nam i ove fotografije nastale u privatnoj, opuštenoj atmosferi.

Na fotografijama se vidi dr Kon koji tokom proslave zabavlja prisutne svirkom i pesmom, a nadamo se da će se uskoro, nakon pobede nad korona virusom, ponovo moći da se posveti gitari.

Doktor Kon je rođen u Beogradu 1955. godine, ali je zbog očeve službe morao da se preseli u Njujork gde je živeo do sedme godine.

Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1981. godine, a potom 1991. specijalizirao epidemiologiju na Vojnomedicinskoj akademiji. U toj instituciji radio je 15 godina, a bio je i ratni epidemiolog.

Zanimljivo je da je tokom ratnih dejstava 1991. i 1992. godine bio referent saniteta za preventivnu medicinsku zaštitu na području Krajine, i zapadnog Srema i načelnik odeljenja za medicinsku informatiku u 1. armiji.

Od 2001. do 2014. bio je načelnik jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda. Tokom velike epidemije SARS-a 2003. godine, postavljen za šefa tima epidemiologa u sklopu iste radne grupe.

Doktor Kon je nosilac Medalje za vojne zasluge, kao i Povelje Srpskog lekarskog društva.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.