ISTINITA PRIČA SA NOVOG BEOGRADA: Prodavac lubenica otkrio tajnu ovog voća koja će vas RASPLAKATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTINITA PRIČA SA NOVOG BEOGRADA: Prodavac lubenica otkrio tajnu ovog voća koja će vas RASPLAKATI!

Trenutna cena po kilogramu oko 40 dinara

Mada je na izmaku, sezona lubenica i dalje traje. Prodavci kažu da je ove godine rod bio jako loš zbog velike suše. Iako je do skoro cena po kilogramu bila oko 20 dinara, cena je već porasla duplo - trenutno je 40 dinara.

Kako kažu trgovci, to je tako jer lubenice već prolaze, nema ih mnogo na tržištu, pa je cena veća.

Voće i povrće na pijaci se prodaje za SIĆU, ali zato OVA NAMIRNICA košta čak 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << DINARA! (FOTO)

Na Novom Beogradu, blizu crkve Svetog Dimitrija, širi se miris ovog slatkog voća. Sve to potiče sa jednog kamiončića, koji je pretovaren ovim voćem, a prodavac ima svega 18 godina. Mali broj ljudi dolazi da kupi ovu voćku, cena je nešto viša u odnosu na prethodnu.

Jedan mladić Milan koji ima 18 godina kaže kako se bavi ovim poslom sezonski, a na kamion mora da natovari i do 5 tona lubenice.

- Na kamion može da stane oko 5 tona lubenice, ali ne mogu da naređam više od 3 tone pošto sve ređam sam. U Jarku kod Rume su nam plantaže, i odatle su sve sa ovog kamiona. Najgora muka je ta, što i danas ide slabo prodaja, natovario sam 3 tone, a ponekad ne prodam ni 300 kilograma. Sve lubenice koje ne stignem da prodam, idu na đubre. Ni stoka ne jede lubenicu. Ona traje svega do 3-4 dana, ne može da izdrži vrućinu. Posle 3-4 dana se pokvare, i sve mora da se da se baci. Nemamo drugog izlaza, jedino tako. Al opet, bude tužno kad znaš koliko si truda uložio u sve to, da bi više od trećine propalo - kaže Milan.

Kako je rekao, ovo mu je poslednja tura, do kraja dana ima još dosta i nada se da će prodaja biti bolja. Milan nam je kazao da ni sa dinjama situacija nije bolja.

- Dinje su oko 60 dinara po kilogramu, i ista je situacija kao sa lubenicom - što se ne proda, to propadne i mora da se baci. One tek ne mogu da izdrže mnogo vremena po vrućini. Dodatni problem nam je i taj što je kokurencija ove godine bila velika - svako u Vojvodini ko ima viška zemljišta, zasadio je ovo voće. Svako se uhvatio da uzgaja i da ih prodaje. Muka je velika, a zarada mizerna - rekao je ovaj mladić za naš portal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.