S*KS SKANDAL TRESE DRŽAVU: Potpredsednik nije imao gde - podneo momentalnu ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 19:54

S*KS SKANDAL TRESE DRŽAVU: Potpredsednik nije imao gde - podneo momentalnu ostavku

Protekle dve nedelje bile burne u zemlji

Potpredsednik Zimbabvea Kembo Mohadi podneo je danas ostavku zbog seks skandala o kojem su pisali lokalni mediji.

Mohadi je izjavio da je podneo ostavku kako bi spasao imidž vlade.

Mohadi je na položaju potpredsednika države u kabinetu predsednika Emersona Mnangagve od 2018. godine bez svoje političke baze i nikada nije važio za mogućeg pretendenta na funkciju predsednika, prenosi Rojters.

Mohadi je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učinio nešto što retko kada čine zvaničnici u Zimbabveu kada je izjavio da je doneo odluku da se povuče ali "ne kao kukavica, već kao neko ko izražava veliko poštovanje prema predsedniku", dodaje britanska agencija.

Lokalni portal "Zim" lajv je tokom protekle dve nedelje pisao da je Mohadi održavao neprilične seksualne odnose sa udatim ženama, među kojima je bila i jedna od njegovih saradnica, ali on negira optužbe, tvrdi da su one deo političke zavere protiv njega i najavljuje pravni postupak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.