SKLOPLJEN VELIKI PAKT ZA SPAS PLUĆA SVETA! Sledi najteža borba protiv požara u Amazoniji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKLOPLJEN VELIKI PAKT ZA SPAS "PLUĆA SVETA"! Sledi najteža borba protiv požara u Amazoniji!

Pronađeno rešenje

Sedam južnoameričkih zemalja dogovorilo se da zaštite sliv reke Amazon, jer raste zabrinutost nakon velikih požara u najvećoj tropskoj šumi na svetu.

Zemlje koje su potpisale sporazum su Bolivija, Brazil, Kolumbija, Ekvador, Gvajana, Peru i Surinam.

Oni su se dogovorili oko pokretanja velike akcije pošumljavanja kao i da se uspostavi satelitsko praćenje budućih katastrofa.

- Ovaj sastanak je uspostavio koordinacioni mehanizam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za predsednike zemalja koje dele ovo bogatstvo - Amazoniju - rekao je kolumbijski predsednik Ivan Duke, domaćin samita u Leticiji.

Peruanski predsednik Martin Vizkar je rekao da "nije dovoljna samo dobra volja".

Desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro javio se preko video linka, jer se pripremao za operaciju. Inače, njega kritikuju sa svih strana zbog propusta u zaštiti regiona.

Amazonija je veliki proizvođač ugljen-dioksida koji usporava tempo globalnog zagrevanja i 60 odsto površine nalazi se u Brazilu.

Više od 80.000 požara izbilo je u tropskim prašumama Amazonije ove godine. Zapravo, između januara i avgusta 2019. desilo se dva puta više požara nego u istom periodu prošle godine.

BONUS VIDEO: ČOVEKOV ŽIVOTNI VEK RASTE: Južnokorejke najdugovečnije, a Srbi će živeti KRAĆE od Hrvata 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.