SKANDALOZNA odluka nadležnih u Sarajevu ponovo UBIJA srpske žrtve: Prekopavaju GROBOVE, razlog SRAMOTAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA odluka nadležnih u Sarajevu ponovo UBIJA srpske žrtve: Prekopavaju GROBOVE, razlog SRAMOTAN

Građani nemoćni da bilo šta učine

Vlasti federalnog Sarajeva naložile su radnicima grobalja u tom gradu da prekopavaju grobove davno umrlih, među kojima je najveći broj Srba!

 Naime, njihova rodbina je rasejana po svetu posle progona tokom proteklog rata ne plaćaju redovno naknadu za održavanje grobova, pišu mediji.

Malobrojni Srbi u Sarajevu ističu da u tome prednjače u gradskom i najvećem groblju "Bare".

Ti postupci zasnovani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su na odluci o uređenju i održavanju gradskih grobalja, koju je donela Skupština grada Sarajeva.

Odlukom je definisano da se grobno mesto ili grobnica mogu prekopati deset godina posle sahrane u slučaju da nisu održavani i da se za njih ne plaća naknada.

Iz Sarajeva je tokom rata i posle proterano oko 150.000 Srba. Oni su danas raseljeni po svetu i mnogi od njih ne znaju za ovu odluku.

Prema reakcijama srpskog stanovništva koje se vratilo u svoje domove nakon rata i danas živi u Sarajevu, vidi se negodovanje zbog ovakve odluke, jer smatraju da je "ponovno ubijanje srpskih žrtava".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.