SKANDAL u Crnoj Gori zbog bilborda: CRNOGORCI NE PRIZNAJU da su Budvu oslobodili SRPSKI VOJNICI

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2018, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL u Crnoj Gori zbog bilborda: CRNOGORCI NE PRIZNAJU da su Budvu oslobodili SRPSKI VOJNICI

Premijer traži pokretanje postupka

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je danas, komentarišući bilborde postavljene u Budvi, a na kojima piše da je srpska vojska 1918. godine oslobodila taj grad, da Vlada neće dopustiti pokušaje prekrajanja istorije.

Pročitajte i: 

- Već se Vlada preko Ministarstva kulture odredila prema tome. To je falsifikovanje istorije, to je neodgovoran odnos budvanskih vlasti. Crna Gora i građani Budve vide >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kakvu imaju vlast. Mi nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije - rekao je Marković odgovarajući na pitanja novinara, prenosi portal CDM.

Premijer je poručio da će Vlada odgovoriti na taj atak na državu Crnu Goru i na njenu istoriju svojim stavom, a u nekoj sledećoj fazi možda i pokretanjem nekog odgovarajućeg postupka.

#Budva Божовић: Ми славимо ослободиоце, а Шуковић окупатореhttps://t.co/2UbQpmeKTF

— НСД (@nsdcg) April 24, 2018

Ministarstvo kulture Crne Gore saopštilo je prethodno da je na bilbordima koji su nedavno osvanuli u Budvi, a na kojima piše da je srpska vojska 1918. godine oslobodila Budvu, stogodišnjica oslobođenja tog grada predstavljena na način koji nije verodostojan i da predstavlja pokušaj falsifikovanja istorije. U saopštenju na sajtu tog ministarstva navedeno je da "najsvežijom propagandom na području Budve, pre svega, šalju se poruke koje nemaju bilo kakvo utemeljenje u istorijskoj faktografiji". Dalje se navodi da "ono što je nesumnjivo je da se kroz pokušaj falsifikovanja istorije pokušava isprovocirati građanski koncept Crne Gore". Svi istorijski izvori nedvosmisleno ukazuju kako je "oslobođenje Budve", zapravo, predstavljalo čin povlačenja austrougarske vojske sa crnogorskog primorja, u čemu nije učestvovala armija nijedne druge države, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora uvodi titulu počasnog predsjednika

Izvor: VOA, 26.Apr.2018, 17:36

Crnogorska vlada usvojila je na današnjoj sjednici predlog Zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim je, pored ostalog, definisano uvođenje titule počasnog predsjednika, kao i formiranje Generalnog sekretarijata predsjednika sa većim brojem zaposlenih, saopštili su zvaničnici. Prema tom predlogu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.