SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda Grabar Kitarović pokazala srednji prst!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 20:34

SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda Grabar Kitarović pokazala srednji prst!

"Prošlo je vreme kad je žena sedela u ćošku i čekala šta će baja reći"

Bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović reagovala je na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića i pobačaju u slučaju žena koje su silovane.

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sedela u ćošku i čekala šta će "baja" reći. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Uvek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uslova, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja - navela je ona.

Bivša predsednica Hrvatske je stoga u znak podrške "digla srednji prst za žene i njihova prava, ali i muškarce koji ih podržavaju".

In Croatia, a new women's movement called "The Randy Marsh Project - Fuck the Chinese Government" is created with the purpose of denouncing the Chinese mistreatment of Hong Kong, Tibet and Uyghur peoples. Photo: former Pres. Kolinda Grabar Kitarović performing the viral gesture. pic.twitter.com/fzu5bRiiSw

— Ivan Failwin 悪人 (@CroatiaTruth) June 18, 2020

Ona je poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala da se dogovori sa porodicom što će učiniti, a Raspudić je tokom sučeljavanja sugerisao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.