SJAJNE VESTI ZA CEO SVET! Završena prva faza pretkliničkih ispitivanja ruske vakcine Mir 19

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 11:39

SJAJNE VESTI ZA CEO SVET! Završena prva faza pretkliničkih ispitivanja ruske vakcine "Mir 19"

Vakcina Federalne biomedicinske agencije, nazvana "Mir 19", ne deluje na S-protein, već na druge proteinske komponente virusa i izaziva razvoj imuniteta ne aktivacijom antitela, već na ćelijskom nivou.

Federalna biomedicinska agencija Rusije završila je prvu fazu pretkliničkih ispitivanja svoje vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu stopkoronavirus.rf.

- Završena je prva faza pretkliničkih skrining ispitivanja (specifična imunogenost, aktivacija humoralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i T-ćelijskog imuniteta, primarna  bezbednost), kao i istraživanje karakterizacije rekombinantnih antigena koje se tiče vezivanja za prirodne receptore i aktivnosti antitela na neutralizaciju virusa indukovanih ovim antigenima, napravljenih prototipova vakcina zasnovanih na rekombinantnim proteinima - navodi se u saopštenju.

Ranije je direktorka Veronika Skvorcova saopštila da Federalna biomedicinska agencija planira da pretklinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona završi u prvom kvartalu 2021. godine, a da će klinička ispitivanja početi u julu 2021, precizirajući da će prva i druga faza biti kombinovane, jer je to dozvoljeno protokolom ispitivanja vakcina.

Skvorcova je istakla da ćelijski imunitet može trajati od 13 do 17 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.