SJAJNE VESTI: Dr Đerlek saopštio koliko je punoletnih vakcinisanih - sve smo bliži svetlu na kraju tunela

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 17:23

SJAJNE VESTI: Dr Đerlek saopštio koliko je punoletnih vakcinisanih - sve smo bliži svetlu na kraju tunela

Brojke obećavaju i u prestonici

Prema zvaničnim podacima, do subote u 22 časa u Srbiji je dato više od 4,01 milion doza vakcina, a od tog broja 2.279.000 su druge doze, što je nešto više od 42 odsto onih koji su potpuno vakcinisani u populaciji starijoj od 18 godina, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

- Prešli smo 42 odsto punoletnih vakcinisanih, krećemo se ka cilju, a to je da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbiji - kazao je Đerlek.

Po statistici Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je do nedelje vakcinisana 652.101 osoba, što je 46,9 posto starijih od 18 godina, a obe doze je primila 525.701 osoba ili 37,8 posto.

Đerlek je dodao i da je napravljen plan, koji će početi od ponedeljka, da ;bi se omasovila imunizacija u Tutinu, gde je vakcinisano samo 8,8 odsto stanovništva.

- Jedan punkt u Domu zdravlja nije dovoljan da bude više od 8,8 odsto, očekujemo pomoć lokalne samouprave. Moramo da obiđemo sela, ima 94 zaseoka, preko 740 kilometara kvadratnih, velika je opština, treba stići do svakog sela i čoveka i razgovarati - naglasio je Đerlek.

Đerlek je naveo da antivakcinalni lobi "nema nikakve šanse, koliko god da je jak", ukoliko se državni sistem dobro organizuje.

- Strategija je da idemo po dubini, da se vakcinišu ljudi gde žive i kad imaju vremena. Nemoguće da čovek koji živi daleko ispoštuje termin i dođe na vakcinu - rekao je Đerlek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Fali nam još malo i zato se nastavlja imunizacija" Slobodna vakcinacija se seli na novu lokaciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 09:37

Domovi zdravlja širom Srbije su otvoreni od 9.00 do 19 časova..U Srbiji je do juče imunizovano 38,5 odsto građana, 30 odsto je primilo drugu dozu, a u Beogradu, koji je najviše odmakao u imunizaciji, više od 47 odsto je vakcinisano prvom dozom a 38 odsto drugom, izjavio je jutros Zoran Bekić,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.