SITUACIJA U EVROPI IZMIČE KONTROLI: Zbog skoka broja obolelih od korone, ova zemlja EU je pooštrila mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2020, 00:12

SITUACIJA U EVROPI IZMIČE KONTROLI: Zbog skoka broja obolelih od korone, ova zemlja EU je pooštrila mere

Obavezan odlazak u dvonedeljnu samoizolaciju na snazi je već za sve one koji dolaze iz zemalja koje ne spadaju u Šengen

Italija je uvela obavezne testove na korona virus za sve one koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske, Grčke, Španije i Malte zbog rizika od širenja korona virusa. Ministar zdravlja Roberto Speranca saopštio je večeras da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je potpisao uredbu o obaveznom negativnom testu.

- Moramo da nastavimo putem opreza, da branimo rezultate koje smo postigli prethodnih meseci zahvaljujući žrtvovanju svakog od nas -naveo je Speranca na Fejsbuku.

Svaki putnik treba da predoči potvrdu o negativnom testu i to ne starijem od 72 sata ili da uradi brzi test u 48 sati od ulaska u zemlju. Brza testiranja, na čiji rezultat se čeka oko 15 minuta, mogla bi se obaviti na aerodromima.

, iz Bugarske i Rumunije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.