SIRIJCI I PALESTINCI SU JEDAN NAROD Solidarnost arapskog sveta na vrhuncu, svi šalju istu poruku Izraelu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 18:32

"SIRIJCI I PALESTINCI SU JEDAN NAROD" Solidarnost arapskog sveta na vrhuncu, svi šalju istu poruku Izraelu

Izrael je 10. maja započeo brutalan napad na pojas Gaze, koristeći rakete, ratne avione i artiljeriju

Savet starešina i visokih predstavnika sirijskih klanova i plemena osudio je zločine cionističkog entiteta nad palestinskim narodom, izrazivši solidarnost s tim narodom u svetlu napada i brutalne prakse nad njima od strane okupacionih vlasti do pobede i sticanja njihovih punih prava.

Učesnici skupa podrške naglasili su da će palestinska stvar ostati glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilj sirijskog naroda, tvrdeći da će Sirija zauvek biti uz palestinski narod suočavajući se sa svakodnevnim zločinima brutalnog cionističkog entiteta uprkos njegovom terorizmu, zbog kojeg je stalno na meti.

Predsedavajući Saveta šeik Maizar al-Muslat rekao je da je stav solidarnosti poruka podrške i pomoći palestinskom narodu, tvrdeći da su "Sirijci i Palestinci jedan narod".

Al-Muslat je potvrdio kontinuiranu podršku palestinskom cilju i otporu.

Sekretar Saveta, Rašad Alivi, izjavio je da je ono čemu je palestinski narod izložen ratni zločin i "sve što mi nudimo dolazi u okvir dužnosti i morala na kojem smo vaspitani, a mi ćemo ostati podržavajući palestinski narod i sa njegovim pravednim ciljem da steknu svoju slobodu i oslobode se brutalnog cionističkog entiteta", koji je glavni uzrok terorizma u regionu.

, odnevši živote 219 Palestinaca, među njima 63 dece, a povredio više od 1530, među kojima 450 dece.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.