SIN (8) ME JE MOLIO DA GA UBIJEM! Zbog retke bolesti ponaša se kao DEMON, a sve je izazvala jedna stvar iz KUĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIN (8) ME JE MOLIO DA GA UBIJEM! Zbog retke bolesti ponaša se kao DEMON, a sve je izazvala jedna stvar iz KUĆE!

Majka bolesnog Vilijama Hevleta (8) iz Velike Britanije veruje da je buđ podstaknula poremećaj u mozgu zbog kojega se njen sin ponaša, kako kaže, poput 'demona iz Egzorcista'.

Njegovo ponašanje potpuno se promenilo nakon groznice koju je imao lani u septembru. Lekari veruju da ima pedijatrijski akutni napadni neuropsihijatrijski sindrom (PANS), bolest kod koje infekcija pokrene imunološku reakciju, a ona pak uzrokuje oticanje mozga što može promeniti ponašanje deteta, izaziva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << halucinacije...

Dečak se panično boji dugmadi i ima strašne izlive besa i agresije. Tokom jednog žestokog ispada molio je majku da ga ubije. Kada ga uhvati napad, ponaša se kao demon, kažu roditelji. Uništava stvari po kući, vrišti, udara ih, halucinira, baca se po podu...

Prošlo je godinu dana obilaska lekara i dečjih psihologa dok su dečaku postavili pravu dijagnozu.

Njegova majka Džoen (43) je toliko uverena da je bolest izazvala buđ u njihovoj kući da je preselila porodicu iz vlastite kuće u unajmljenu i odbija se da se vrati u staru.

- Sedam dana nakon što je dobio groznicu, 12. septembra 2017. godine, probudio se i ponašao poput demona iz Egzorcista, promenio se preko noći. Počeo je biti agresivan i nasilan, izgledao je drugačije. Tokom jedne epizode haluciniranja rekao mi je da niz zavese curi krv - ispričala je majka, a prenosi Daily Mail.

- Zna nas pogledati, a kao da nas zapravo ne vidi, i pitati: 'Gde je moja mama?'. Užasno je to. Jedan od najgorih trenutaka bio je kada mi je sedeo u krilu i molio se Bogu, sat vremena je tražio od Boga da ga ubije - dodala je nesrećna žena.

- Potom se okrenuo prema meni i pitao me: "Ako me Bog ne ubije, hoćeš li ti to učiniti? Hoćeš li pitati tatu da to uradi? Možete me gurnuti pod autobus ili poslati autobus da me pregazi.. Zna govoriti da mu mozak dobro ne radi, kako bi voleo da nije živ, da vidi mumije i slično - nastavila je.

Pretila se kako je Vilijam bio normalno i srećno dete pre bolesti. Stalno se smejao, šalio i često ih grlio.

Džoen i njen suprug išli su čak na roditeljsko savetovanje kako bi pokušali bolje kontrolisati svojeg sina i disciplinovati ga, ali od toga je postao još više ljut i problematičan.

Drastične promene u dečakovom ponašanju uticale su negativno i na njegovu sestru Šarlot (10) kojoj je teško da razume šta mu se događa. Boji ga se i često prespava kod prijateljica iz škole.

Ima epizode kada se ponaša normalno, a onda ga naglo nešto preokrene i tada podivlja, halucinira, urla...

- Vilijamu bi trebalo lečenje intravenskim imunoglobulinom (IVIG), ali to se ne može dobiti u Velikoj Britaniji tako da bi trebali putovati u Ameriku i platiti desetine hiljada funti za to - kaže majka.

- Važno je da lekari prepoznaju ovo stanje na vreme i leče ga antibioticima dve nedelje, a upute dete pedijatru za stalnu negu, onda se ovo stanje može izlečiti. Često deca s ovim sindromom ne pokazuju klasične znakove infekcije poput visoke temperature ili upale grla, a infekcija utiče negativno na mozak. Nažalost, najčešće se za ovu decu pogrešno smatra kako imaju problema s ponašanjem i upućuje ih se psiholozima i psihijatrima - pojasnila je Viki Barford, sektetaruca i poverenica u dobrotvornoj organizaciji PANS PANDAS UK.

Napominje da ne postoji nikakav poseban test kojim bi se utvrdilo ovo stanje kod dece već jedino ga lekar može prepoznati, a uzrokuje ga isključivo infekcija streptokokom. Lečenje može uključivati antibiotike, protuupalne lekove i steroide.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.