SIGURAN SAM DA POSTOJE NEKA SAZNANJA, NEKO KO MOŽE DA POMOGNE Oglasio se Igor Jurić sa najnovijim informacijama o nestalom Splićaninu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 16:18

"SIGURAN SAM DA POSTOJE NEKA SAZNANJA, NEKO KO MOŽE DA POMOGNE" Oglasio se Igor Jurić sa najnovijim informacijama o nestalom Splićaninu

Novih zvaničnih informacija o nestalom Mateju Periša iz Hrvatske, koji je nestao u Beogradu, još nema, ali nada da će biti pronađen postoji.

Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić, smatra da pronalazak Alekse Stanković iz Kruševca budi nadu da će i nestali Matej Periš iz Splita uskoro biti pronađen živ i zdrav!

Aleksa Stanković, podsetimo, pronađen je juče u Beogradu posle 43 dana potrage. Inače, svake godine se prijavi nestanak između 1.300 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i 1.500 osoba u Srbiji, a 96 odsto njih bude i pronađeno. Međutim, porodice onih četiri odsto žive u velikoj brizi i neizvesnosti, rekao je Jurić.

- Ne mogu reći da je pronalazak Alekse ohrabrenje, ali jeste jedna nova nada. To je ono što mogu da kažem. Naravno da je svaki mogući znak da je Matej živ jedan podsticaj da ga tražimo. Mislim pre svega na MUP. Potpuno sam siguran da postoje saznanja, da li od njegovih drugova ili od nekih ljudi koji su ga poslednji videli u javnosti. Sigurno postoji neko ko može da pomogne - rekao je Igor Jurić za Kurir televiziju.

Uputio je i veliku podršku ocu nestalog Mateja i celoj Periševoj porodici.

- Nadam se da će ovaj slučaj da dobije epilog. Zaista pre svega ogromna podrška Nenadu Perišu i celoj porodici i prijateljima - rekao je Jurić za Kurir televiziju.

Skrenuo je pažnju javnosti i uputio važnu poruku kako da se ponašamo ako vidimo neke čudne situacije, ali i da se potrudimo da zapamtimo detalje.

- U slučaju Tijane, iz našeg sopstvenog slučaja, ta naša neka lakovernost i želja da nas se ne tiču neke druge stvari je doprinela i tome da se i Tijana tražila 13 dana. Tada je kružio danima crni automobil dok je tražio žrtvu, a na kraju se i desilo da je upravo Tijana žrtva. Niko se nije setio tog automobila i lika ubice. Danas, ako imamo neku situaciju koja nam je čudna, ako imate automobil koji kruži nekoliko dana oko vašeg okruženja, imamo telefone, pa možemo i da fotografišemo, da se potrudimo da zapamtimo. Kao društvo ne vodimo dovoljno računa - rekao je Jurić.

Matej Periš je mladić rođen 1994. godine u Splitu. Prema rečima njegovog oca, Matej je trenirao vaterpolo, bio je sportista i nepušač. Nestao je na dan Nove godine u Beogradu nakon izlaska iz noćnog kluba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.