ŠETAĆEMO U PAPUČAMA I ŠORTSU USRED JESENI: Lude temperature u novembru, evo do kada će produženo leto trajati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠETAĆEMO U PAPUČAMA I ŠORTSU USRED JESENI: Lude temperature u novembru, evo do kada će produženo leto trajati!

Ovaj novembar biće jedan od toplijih, navode meteorolozi.

Prva dva dana imaćemo ekstremno toplo vreme s temperaturama u pojedinim gradovima i do 28 stepeni. Nakon toga, u prvoj polovini meseca, maksimalna temperatura iznosiće od 16 do 20 stepeni, što je opet daleko iznad višegodišnjeg proseka za ovo doba godine.

Iako nam je kalendarski odavno stigla jesen, u novembar ulazimo s letnjim temperaturama.

- U novembar ulazimo s ekstremno toplim vremenom. U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilog tome govore i temperature od 25 i više stepeni, a to su već skoro letnje temperature. Prvog dana novembra maksimalna temperatura u pojedinim gradovima biće i do 27 stepeni, a u petak i do 28 stepeni u određenom delu zemlje. To je za oko 15 strepeni više od srednje maksimalne novembarske temperature, koja iznosi oko 12 stepeni. U narednom periodu očekuje se smena sunčanih i oblačnih perioda, bez kiše, ako izuzmemo Timočku krajinu – kaže Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella".

On navodi da nas za vikend očekuje blago osveženje, ali opet natprosečno toplo vreme za ovo doba godine, a tako će biti i tokom naredne sedmice.

- Maksimalne temperature sledeće sedmice će biti od 16 do 20 stepeni, što je opet iznad granica višegodišnjeg proseka. Padavina nema na vidiku, pogotovo ne obilnih, tako da se nastavlja sa sušnim periodom, koji dosta stvara probleme poljoprivrednicima. Kako bude odmicao novembar, temperature će se postepeno spuštati i već posle 15. novembra možemo očekivati primerenije vreme za ovo doba godine, odnosno jesenje temperature – navodi Đurić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.