ŠEŠELJEVO OBEZBEĐENJE SKOČILO NA MENE Šarović otkrio planove nakon izlaska iz SRS

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 08:05

"ŠEŠELJEVO OBEZBEĐENJE SKOČILO NA MENE" Šarović otkrio planove nakon izlaska iz SRS

Navodi da ničiji broj nije okrenuo otkako je napustio SRS

Nemanja Šarović, dojučerašnji potpredsednik SRS, koji je prošle nedelje podneo ostavku na sve funkcije i napustio radikale najavljuje osnivanje sopstvene političke organizacije, kojoj će jedini cilj biti, kako kaže, rušenje aktuelnog režima.

Za početak ne planira da osniva stranku, već modernu i efikasnu političku organizaciju.

Nemanja Šarović je rekao da su za osnivanje odbora po Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plaćanje stranačkih prostorija, kao i svih drugih propratnih stvari, potrebne ogromne pare i da on, kako kaže, taj novac nema.

- Ne želim ni da me sponzorišu kojekakvi tajkuni jer bi onda i bavljenje politikom izgubilo svaki smisao. Uradio sam ovo da bih mogao, bez sputavanja, da govorim ono što mislim, jer verujem da snagom ideja može mnogo toga u Srbiji da se popravi, a da novac tu ne igra presudnu ulogu - rekao je Šarović.

Upitan o tome ima li ideju ko će mu biti budući politički saradnici, Šarović navodi da ničiji broj nije okrenuo otkako je napustio SRS.

On je rekao da mu nije ideja da, kako kaže, otima bilo čije odbore niti da pravi stranku "preletača".

- Nemam nameru nikoga iz opozicije da napadam jer imam samo jednog političkog protivnika. To je Aleksandar Vučić, zato što je on najjači politički akter u Srbiji i čovek koji odlučuje o svemu - navodi Šarović.

Upitan o odlasku iz SRS-a nakon otvorenog sukoba sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, Šarović navodi da je "kap koja je prelila čašu" bilo to što u prethodnom periodu stranka nije podsećala na SRS zbog toga što je Šešelj veoma često hvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Normalno je da članovi stranke hvale jedni druge, a da kritikuju političke protivnike, dok je u SRS u poslednje vreme to bilo obrnuto. Takođe, kadrovska rešenja u SRS su već godinama vrlo loša, nijedan stranački organ ne funkcioniše, sednica Predsedničkog kolegijuma nije održana tri godine, Generalni sekretarijat praktično nemamo, Izvršni odbor tuga... Nikad lošija i nikad neorganizovanija kampanja nije bila, bez ikakvog cilja, te se u samoj kampanji naš rejting strmoglavio - kaže Šarović.

- Smatrao sam da treba reći istinu, jer jedino se tako nešto može i popraviti nabolje. Pritom sam sve rekao kulturno i civilizovano, nikoga nisam uvredio i normalno je da se o svemu otvoreno raspravlja. Ali Šešelj to nije tako shvatio, već je krenuo sa uvredama - dodaje on.

On je rekao da je SRS za četiri godine izgubio 80 odsto svog biračkog tela.

- Na sednici Centralno otadžbinske uprave nisam rekao ništa što prethodno i samom Šešelju u oči nisam više puta rekao, a on je uzvratio uvredama - kaže Šarović

Na pitanje da li mu je zaista bio zabranjen i ulazak u centralu stranke, Šarović navodi da je "obezbeđenju naređeno da po cenu života ne smeju da ga puste u centralu stranke".

- Čak ni kad sam otišao ostavku da podnesem nisu mi dozvolili da uđem, već je na mene skočilo Šešeljevo obezbeđenje, pa sam njima dao dva primerka ostavke da mi se udare pečati - ispričao je Šarović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.