SELO U BANATU RAJ ZA STOČARSTVO: Crna Bara u Čoki pravi dar prirode (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELO U BANATU RAJ ZA STOČARSTVO: Crna Bara u Čoki pravi dar prirode (VIDEO)

Crna Bara je naselje u Srbiji u opštini Čoka u Severnobanatskom okrugu.

Kada je 1797. godine popisan pravoslavni klir tu su bila dva sveštenika Popovića.

Parosi, pop Georgije i kapelan pop Georgije znali su srpski i rumunski jezik.

U naselju Crna Bara živi 568 stanovnik. Prosečna starost stanovništva iznosi 41,4 godina (39,6 kod muškaraca i 43,4 kod žena).

U naselju ima 225 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,52. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << popisu iz 2011. bilo je 437 stanovnika.

Crna Bara je poznata po proizvodnji arpadžika, a najveću pažnju poljoprivrednicima skrenuo je veliki broj pašnjaka, utrina i livada kojih Crna Bara ima najviše u okolini.

Takvo područje pokazalo se kao odlično za stočarstvo.

Investitorima je postala interesantna ne samo zbog višedecenijske proizvodnje arpadžika, već i za tov junadi i proizvodnju mleka.

Više informacija o Crnoj Bari pogledajte u sledećem videu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.