SELAKOVIĆ U AEROINŽENJERINGU: Počeli radovi na adaptaciji Prvog osnovnog suda

Izvor: Kurir, 31.Mar.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELAKOVIĆ U AEROINŽENJERINGU: Počeli radovi na adaptaciji Prvog osnovnog suda

Selaković je posle obilaska gradilišta rekao da će se u toj zgradi nalaziti građansko odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu u kom će od jeseni raditi 102 sudija i 568 članova pratećeg osoblja

BEOGRAD - Rekonstrukcija zgrade bivšeg Aeroinženjeringa u kojoj će biti smešten Prvi osnovni sud u Beogradu formalno je počela danas i radovi bi trebalo da budu završeni do septembra, najavio je danas ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Selaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je novinarima posle obilaska gradilišta rekao da će se u toj zgradi nalaziti se građansko odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu u kom će, kako je izazio očekivanje, od septembra raditi 102 sudija i 568 članova pratećeg osoblja.

zoom

Ministar je istakao da je ukupna vrednost radova na adaptaciji prostora 13 miliona evra, dodajući da će sud biti uređen po najsavremenijim standardima, i imati najbolje opremljen prostor arhive."Jedan od prioriteta ministarstva su investicije u pravosudnu infrastrukturu. Stanje u srpskom pravosuđu nije na zavidnom nivou, negde je zabrinjavajuće, a u Beogradu je možda najalarmantnije", istakao je Selaković.

Radovi bi, kako je kazao ministar, u narednih 90 dana trebalo da budu završeni nakon čega sledi tehnička kontrola zgrade.On je, među budućim projektima adaptacije, najavio i adaptaciju nekadašnjeg Petog opštinskog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu, koji je sada, kako je podsetio, na 15 lokacija.Selaković je kazao da će tokom ove godine svoju zgradu dobiti i Apelacioni sud u Kragujevcu.

zoom

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.