ŠEF GRANIČNE POLICIJE CRNE GORE DAO OTKAZ ZBOG PATRIJARHA PORFIRIJA: Tvrdi da je poglavar SPC u zemlju ušao bez kontrole i evidencije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 08:20

ŠEF GRANIČNE POLICIJE CRNE GORE DAO OTKAZ ZBOG PATRIJARHA PORFIRIJA: Tvrdi da je poglavar SPC u zemlju ušao bez kontrole i evidencije

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podneo je ostavku jer je patrijarh Porfirije u zemlju ušao bez kontrole i evidencije, piše crnogorski CdM.

U Podgorici su crnogorski premijer Dritan Abazović i patrijarh Porfirije potpisali Temeljni ugovor između vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Otkaz šefa granične policije komentarisao je na Tviteru Miodrag Vlahović, predsednik Crnogorskog helsinškog odbora.

“Regionalni šef granične >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije.”🇲🇪 Veliko poštovanje za ovog čovjeka! @MupCg @VladaCG

— Miodrag Vlahovic🇲🇪 (@Mico_Vlahovic) August 3, 2022

- Regionalni šef granične policije Vasko Aković podneo je danas ostavku na to mesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić s kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čoveka - naveo je Vlahović.

Ostavku Akovića na društvenim mrežama je komentirala njegova sestra Marina Aković.

- Moj brat Vasko Aković danas je podneo ostavku jer su mu njegove kolege kojima je bio šef radili iza leđa i organizirali nelegalan ulazak patrijarha u Crnu Goru bez službene procedure. Crna Gora većinski ostaje poltronska, jadna, prodana kao i 100 godina unazad - napisala je na Fejsbuku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

CRNOGORSKI ŠEF POLICIJE DAO OSTAVKU ZBOG PORFIRIJA "Patrijarh sa delegacijom ušao i izašao iz zemlje bez ikakve kontrole"

Izvor: Blic, 04.Avg.2022

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podneo je ostavku na tu poziciju, jer je srpski patrijarh Porfirije ušao u ovu zemlju bez kontole i evidencije, prenose mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.