SEBASTIJAN KURC ZAUZEO STRANU U SUKOBU: Austrijski kancelar okačio zastavu Izraela na krov (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 14:26

SEBASTIJAN KURC ZAUZEO STRANU U SUKOBU: Austrijski kancelar okačio zastavu Izraela na krov (FOTO)

Austrijski kancelar izrazio svoju podršku Izraelu

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istknuo je izraelsku zastavu na krovu zgrade u kojoj se nalaze njegove kancelarije u Beču u znak solidarnosti s Izraelom, usred borbi između izraelske vojske i palestinskih militanta.

Kurc se na taj način svrstao na izraelsku stranu u sukobu koji traje od ponedeljka.

- Teroristički napadi na Izrael zaslužuju najoštriju osudu. Zajedno stojimo uz Izrael - napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurz na Tviteru.

Heute wurde als Zeichen der Solidarität mit #Israel die israelische Flagge am Dach des Bundeskanzleramtes gehisst. Die terroristischen Angriffe auf Israel sind auf das Schärfste zu verurteilen! Gemeinsam stehen wir an der Seite Israels. pic.twitter.com/FR42K3iA4z

— Sebastian Kurz (@sebastiankurz) May 14, 2021

Nekoliko dana traju sukobi velikih razmera između Izraelaca i Hamasa na ulicama istočnog Jerusalima. Sve je počelo tokom obeležavanja Ramazanskog posta i molitva koje su muslimanski vernici obavljali kod džamije Al-Aksa. Tada su bili napadnuti od strane desničarskih jevrejskih grupa, a potom se umešala i izraelska policija u ceo konflikt, koji je ishodovao stotinama ranjenih i uhapšenih Palestinaca. Bilo je povređenih i na izraelskoj strani.

Odbrambene snage Izraela poslednjih dana rasporedile su dodatne kopnene trupe na granicu uoči potencijalnog upada, ali još uvek nije doneta odluka da se nastavi sa takvom akcijom.

Oružani sukob u pojasu Gaze ušao je u peti dan, a broj mrtvih i ranjenih raste i nema naznaka da će situacija početi da se smiruje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.