SDPR kao integrator srpske namenske industrije izlaže u Istanbulu na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme  IDEF19

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPR kao integrator srpske namenske industrije izlaže u Istanbulu na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEF'19"

U Istanbulu otvoren je međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "IDEF'19", a trajaće do 3. maja 2019. godine

Kаo integrаtor odbrаmbene industrije Srbije, na ovoj izložbi nastupa Jugoimport-SDPR u hali broj 5 - štаnd br. E 520. Cilj nаstupа je prezentаcijа mogućnosti srpske odbrаmbene industrije, rаzvojnih i proizvodnih progrаmа Jugoimport-SDPR.

Sajam naoružanja “IDEF’19” održava se pod pokroviteljstvom predsedništva Republike Turske, a domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sajma je Ministarstvo za nacionalnu odbranu. Međunarodni sajam IDEF organizuje se u ovoj zemlji od 1993. godine, a cilj je promocija naoružanja i opreme kako domaćih tako i svetskih kompanija u ovoj oblasti.

 IDEF je postao međunarono važna platforma za promociju, marketing i saradnju na polju bezbednosti, pomorstva, vazduhoplovstva, a vremenom je postao jedan od najvećih sajmova odbrane u svetu u pogledu broja izlagača i delegacija koje učestvuju. U prilog tome govori činjenica da je “IDEF 2017” ugostio 133 delegacije i 637 članova delegacija aktivnih na polju odbrane iz 67 zemalja i 2 međunarodne organizacije.

Kako izgleda štand Jugoimport-SDPR pogledajte na priloženim fotografijama:

Srpska odbrambena industrija prati svetske trendove, a izvoz naoružanja i vojne opreme zabeležio rast od 13,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Najveći kupci naše opreme su zemlje srednjeg istoka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, a veliki deo izvoza ide i za SAD.

Prošle godine, srpska namenska industrija ugovorila je izvoz od oko 897 miliona dolara i taj trend je takođe u porastu.

Plan državnog i vojnog vrha Srbije je da vrednost godišnjeg izvoza srpskog naoružanja, municije i vojne opreme dostigne milijardu američkih dolara do polovine sledeće decenije. Ovakav plan biće dostižan uz ubrzani rad na složenim borbenim sistemima - vozilima, raketama, letelicama i "pametnoj" municiji. Domaća vojna industrija poslednjih godina napravila je veliki skok u razvoju ovih sredstava i upisala se na mapu inovatora i proizvođača i složene borbene tehnike.

Srpska odbrambena industrija svake godine je sve jača, a to pokazuju rezultati i zainteresovanost stranaca za naše naoružanje. Srbija nudi svetu "Aleksandra", "Munju", "Stršljena", "Noru", "Miloša", "Lazara".

U nastavku pogledajte video-snimak koji pokazuje jačinu naše namenske industrije:

Još slika sa sajma naoružanja u Istambulu pogledajte u nastavku:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.